Az egészség megőrzése közlekedéskor is fontos

A kerékpár kapja a főszerepet Baktalórántházán
A kerékpár kapja a főszerepet Baktalórántházán - © Fotó: KM
Baktalórántháza – Az egészséges életmód, a tiszta levegő nemcsak napjainkban fontos, hanem az utódaink életében is nagy jelentőségű lesz. A környezet megóvása érdekében indították el számos országban az Európa Mobilitási Hét és az autómentes világnap programját. Baktalórántháza is bekapcsolódik mind a két mozgalomba szeptember 21-én és 30-án.


Pindúr-pandúr kerékpáros ügyességi versenyt rendeznek óvodásoknak csütörtökön 9 órától a Zengő Erdő Óvoda és Bölcsőde udvarán, majd a városháza mögötti parkolóban az általános iskolás és a középiskolás diákok bizonyíthatják elméleti tudásukat KRESZ-ből és ügyességüket biciklizésből. Lesz továbbá aszfaltrajzverseny, gyalogtúra, egészségsátor, szekértúra, bringadoktor.

Szeptember 30-án a Magyar Autóklub szervezésében az érdeklődőket közlekedésbiztonsági roadshow várja a városháza mögötti parkolóban 9 órától 12 óráig. További programok segítik a biztonságos közlekedést: kerékpáros rutinpálya, távolságbecslés, „részeg” szemüveg, gazdaságos és környezettudatos járművezetés, baleseti vészhelyzetek elkerülése.
KM
hirdetés