Az egészséges életmódról vetélkedtek a határvárosi kollégisták

Gyümölcstál készítő kollégisták Záhonyban
Gyümölcstál készítő kollégisták Záhonyban - © Fotó: Tancsik Róbert
Záhony – Jelentős hagyományai és eredményei vannak a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban az egészségtudatos életmódra nevelésnek.

A diákok rendszeresen részt vesznek egészségmegőrző programokon. A sokszínű sportélet mellett előadásokat hallgatnak meg a káros szenvedélyektől mentes életmód fontosságáról, igénybe vehetik a nevelők, a kortárs segítő diákok, esetenként a védőnők tanácsadásait, korábban pedig sokszínű és komplex programot kínáló egészség-hétnek is részesei lehettek. Az egészségnevelési programjaiknak is köszönhetően egy évtizede elnyerték a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet.

Az év utolsó napjaiban életmód-teszteken mérhették össze ismereteiket a táplálkozás, a káros szenvedélyek és a korai nemi élet problémakörében. A közel negyven résztvevő közül Baráz Judit (Semjén) szerezte meg az elsőséget Kondráth Ádám (Nyíregyháza), Pinte József (Csongor, Kárpátalja), Barati Károly (Kékcse) és Zákány Zita (Petneháza) előtt. A nyerteseket a Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány részesíti jutalomban.

– Tancsik Róbert –
hirdetés