Az egészségügy munkásai lettek

A beteg üdve, érdeke legyen a legfőbb törvény – ajánlotta a most végzettek figyelmébe Hippokratész gondolatát Kalapos István, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának oktatási főigazgató-helyettese.  Gyógyszerésztudományi kar diplomaosztó 2006.06.17. Konzervatórium diplomaosztó 2006.06.17. Hbösz Pedagógiai F. Kar dip. oszt. 2006.06.17. Hajdúböszörményi pedagógiai kar-délutáni diploma osztó 2006.06 Tanítóképző diplomaosztó 2006.06.17.

A kar vasárnap délelőtt tartotta tanévzáró, diplomaosztó ünnepi nyilvános tanácsülését az egyetem főépületében. 2005 szeptemberétől három alapszakon, négy szakirányon kezdték el a karon a bolognai folyamat részeként a bechelor alapképzést az új tantervek alapján.

Képalkotó diagnosztikai analitikusok, szülésznők és egészégbiztosítási szakemberek képzése érdekében szakindítási kérelmeket nyújtott be a kar, s az egészségügyi szociális munkás mesterszak létesítésének alapjait is lerakták. Általános szociális munkás, diplomás ápoló, egészségügyi ügyvitelszervező, gyógytornász, mentőtiszt, orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus, valamint védőnő szakokon összesen 459 hallgató végzett idén a karon.

A hét végén szombaton egyébként a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara, valamint a Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Kar is diplomaosztó tanévzáró ünnepséget tartott az egyetem főépületében. A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola a Nagytemplomban rendezte diplomaosztóját, a Debreceni Egyetem Konzervatóriuma pedig vasárnap tartott tanévzárót.
hirdetés