Az egyenlő bánásmódra figyel a hatóság

Az érdeklődőket tájékoztattam a hatóság munkájáról
Az érdeklődőket tájékoztattam a hatóság munkájáról - © Dr. Kovács Krisztián
Nyíregyháza – Az elnevezés sugallja, hogy a hátrányos megkülönböztetést elszenvedőknek igyekszik hatékony jogvédelmet biztosítani az Egyenlő Bánásmód Hatóság.


– Hét éve működik szerte az országban a referensi hálózat. Heti négy órában tartunk ügyfélfogadást Nyíregyházán (István u. 2., II. emeleti helyiség, keddenként 12-16 óráig), de kimozdulunk a megyeszékhelyről is. Ebben a hónapban Mátészalka, novemberben pedig Nagykálló lesz az úti cél. A tapasztalatunk szerint egyre többen tudnak a tevékenységünkről – említette dr. Kovács Krisztián, az Egyenlő Bánásmód Hatóság referense.

Kedden délelőtt a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületével összefogva szerveztek programot a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. – Mindenképpen hasznos volt a rendezvény, az érdeklődőket tájékoztattam a hatóság munkájáról. Valós problémákat igyekszünk orvosolni. Az első helyen a nemzetiségi hovatartozás szerepel, de gyakran az egészségügyi állapotból és a fogyatékosságból is erednek a gondok. A keddi nap is bebizonyította, hogy érdemes és hasznos a civil szervezetekkel együttműködni.

KM–LTL
hirdetés