“Az egyik ügyben erkölcsi, a másikban hatalmas anyagi veszteség érte Nyíregyházát”

Nyíregyháza – Az egyik ügyben erkölcsi, a másikban hatalmas anyagi veszteség érte Nyíregyházát – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Lövei Csaba a Debreceni Ítélőtáblai két döntést ismertetve.


Az önkormányzati képviselő a NyírVV Kft. volt ügyvezetőjét érintő, jogerős ítélettel kapcsolatban elmondta, a letöltendő börtönbüntetéssel a cégvezető sorsáról döntöttek, azonban az ő személyén túlmutat az ügy, hiszen az utolsó pillanatig élvezte a város polgármesterének bizalmát, s érthetetlen, hogy a város nem jelentett be kárigényt, így lemondhat arról a 32 millió forintról, amit okozott kárként megállapított a bíróság.

– Az ítélőtábla megállapította, hogy az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) hatékonyan szervezte meg a buszok közlekedését Nyíregyházán, s ezért megfelelő összeget számláztak, amit az önkormányzat nem fizetett meg – tért át a másik ügyre a képviselő. – Anyagi szempontból katasztrofális, hogy pervesztesként 15 napon belül 1,2 milliárd forintot és több millió forint perköltséget kell kifizetnie a városnak. – A városvezetés felelőssége ebben az ügyben is joggal vetődik fel, a kérdés honnan teremti elő ezt az összeget a város, melyik ingatlant, városi vagyont fogja hitelfelvétellel megterhelni? – kérdezte a képviselő.
hirdetés