Az élen állva védenék a második helyüket

Ahogy Papp Klaudia egyensúly, úgy az NYKS pozíciója is megingott egy picit, de semmi sincs még veszve
Ahogy Papp Klaudia egyensúly, úgy az NYKS pozíciója is megingott egy picit, de semmi sincs még veszve - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A legutóbbi két rangadóját elveszítő Nyíregyházi Kosársuli pénteken a Kecskemét ellen javíthat az amatőr női NB I-ben.

A legutóbbi két vereségének köszönhetően alaposan összerázódott az amatőr női NB I Keleti csoportjának élmezőnye. A Nyíregyházi Kosársulinak és legutóbbi két legyőzőjének, a Szegednek valamint a Vasas Akadémia II-nek is három-három veresége van, az NYKS-t jelenleg az tartja a tabella élén, hogy még nem volt szabadnapos, így eggyel több győzelme van, mint riválisainak.

Egymás elleni eredmények tekintetében a nyíregyháziak a Szegeddel szemben rosszabbul, a Vasassal teljesen egyformán állnak, és mivel az utolsó fordulóban lesz még Szeged–Vasas összecsapás, az nagyban meghatározza majd a végeredményt. Egy biztos: az NYKS-nek a pénteki (kezdés 18 órakor) Kecskemét elleni hazai, valamint a március 24-i, MAFC elleni idegenbeli meccsét meg kell nyernie.

– Nincs mit számolgatnunk, hiszen immár nem tudunk beleszólni abba, hogy mi lesz a sorsunk – mondta Farkasinszki Gyuláné, a nyíregyháziak edzője. – Mivel a két fő rivális még játszik egymás ellen, ezért egyiküknek biztosan lesz veresége, így nekünk a második hely néz ki a végén, ehhez persze meg kell nyernünk a hátralévő két meccsünket. Továbbra is gondot okoz Páll Vivien bokasérülése, illetve Fekete Dóra sem állhat még rendelkezésünkre. Az biztató, hogy ugyanebben az összetételben minden esélyünk megvolt a Vasas legyőzésére, és csak magunknak köszönhetjük, hogy azt a meccset elveszítettük. Többet már nem hibázhatunk, pénteken nyernünk kell.
hirdetés