Az életünk könyvjelzői

Az életünk könyvjelzői
© Fotó: Pusztai Sándor
Egy fiatal lány világa pénteken este az egyik pillanatról a másikra összeomlott. Nem csak a könyveit, az utazási emlékeit, a családi ereklyéket, a ruháit és a cipőit veszítette el, de azt az embert is, aki mindenkinél fontosabb volt a számára: az édesanyját. Száraz Ancsa jegyzete.

Először abba gondoltam bele, hogy mi lenne velem a könyveim nélkül. Újra beszerezni őket képtelenség, de még ha meg is tudnám venni mindegyiket, nem lennének bennük a megjegyzendő oldalakon a kis könyvjelzők, és nem látszana, hogy olvasás közben melyik hányszor esett bele a fürdőkádba.Utána eszembe jutottak az utazások emlékei: múzeumi belépők, apró kis vásárfiák, beszállókártyák, na és a több ezer fotó, plusz a családi ereklyék, és a barátaimtól kapott, soha többé meg nem vehető, kedves mütyürök. Persze, nem fontos, de azok a ruhák és cipők, amelyek tucatjával állnak ugyan a szekrényben, de számomra mégsem tucatáruk. Pótolhatók? Helyettesíthetők, de az már nem ugyanaz. És hogy vissza lehet-e menni bármikor is abba a lakásba, ahol az addigi életem sok-sok fontos pillanatát felülírta egyetlenegy? Egy tragikus, soha többé el nem felejthető? Nem hiszem.

Egy fiatal lány világa pénteken este az egyik pillanatról a másikra összeomlott. Nem csak a könyveit, az utazási emlékeit, a családi ereklyéket, a ruháit és a cipőit veszítette el, de azt az embert is, aki mindenkinél fontosabb volt a számára: az édesanyját. Az eddigi támasza nélkül kell most szembenéznie élete eddigi legnagyobb fájdalmával, és elviselni egy olyan csapást, amit csak kevesekre mér az ég. Túl kell élnie a tudatot, hogy ő megmenekült, és be kell bizonyítania, hogy képes rá, hogy érdemes rá. Semmije nem maradt, de erőt kell, hogy adjon neki a tudat: az édesanyja olyat tett, amire csak nagyon kevesen lennének képesek: a saját élete árán mentett meg egy másik életet.

Száraz Ancsa


A lakástüzet túlélő lánynak gyűjtenek

Nyíregyháza – A Petőfi utcában történt lakástűz túlélőjének, a 20 éves Vikinek gyűjtenek szerdán, a Kossuth téren. tovább »

Nyíregyházi lakástűz – Hat lakásban továbbra sincs áram a Petőfi utcában

Nyíregyháza – Hat lakásban nincsen áram abban a Petőfi utcai társasházban, ahol a negyedik emeleti lakás kiégett péntek este. Gázszolgáltatás viszont még napokig egyáltalán nem lesz. tovább »

Nyíregyházi lakástűzben megsérült fiú állapota súlyos, de stabil

Nyíregyháza – A péntek esti nyíregyházi lakástűzben megsérült kisfiú égési és töréses sérüléseket szenvedett, illetve sokkot kapott – tájékoztatta portálunkat Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense. tovább »

Altatásban tartják a zuhanásban súlyosan megsérült gyereket

Nyíregyháza – Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a kisgyerek, akit nagynénje a nyíregyházi lakástűzből úgy próbált kimenteni, hogy a gyerekkel együtt ugrott ki a péntek este kigyulladt társasház negyedik emeleti lakásából. Az asszony a helyszínen meghalt. tovább »

A megsérült gyermek nagynénje vetette magát a mélybe az unokaöccsével a nyíregyházi lakástűzből

Nyíregyháza – Egy nő az unokaöccsét karjában tartva ugrott ki annak a nyíregyházi társasháznak a lakásából, amely péntek este gyulladt ki; az asszony meghalt, a gyermek súlyosan megsérült a zuhanásban – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. tovább »

Társasház lakása gyulladt ki Nyíregyházán, egy ember meghalt

Nyíregyháza – Kigyulladt egy társasház negyedik emeleti lakása Nyíregyházán a Petőfi utcában, a lángok elől menekülve két ember kiugrott a lakásból, egyikük meghalt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője péntek este az MTI-vel. tovább »

hirdetés