Az éllovast fékezheti meg a Vasvári

A kisvárdai védőfal az utóbbi időben áthatolhatatlannak bizonyult
A kisvárdai védőfal az utóbbi időben áthatolhatatlannak bizonyult - © Fotó: Facebook/KKC
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A formába lendült Kisvárda, valamint a címvédő Mátészalka hazai pályán tör a győzelemre.


Ritka kivételként, a kézilabda NB II. Észak-keleti csoport legutóbb fordulójában mindkét fronton valamennyi megyei együttes megmutatta magát. Nos, gyorsan „helyre állt a rend”, az aktuális bajnoki fordulóban több csapat újabb kényszerpihenőre ítéltetett. Nehéz megszokni ezt a lebonyolítást, na…

A férfiaknál emberes feladat jut a Tiszavasvárinak, amelynek szombaton az éllovas Kazincbarcika otthonában lesz jelenése. A borsodiak még veretlenek, sőt, nyolc eddigi meccsükön döntetlent is csak egyszer játszottak, vagyis esélyesnek számítanak. De a remény hal meg utoljára, miért ne éppen a Vasvári szakíthatná meg diadalmenetelésüket? A Barcika mellett a Kisvárda produkálta az elmúlt időszak legveretesebb sorozatát: a harmadik helyre felkapaszkodott Türk-legénység utolsó négy mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. Vasárnap (kezdés: 18 óra) az ötödiket is behúzhatja, kiváltképp, hogy hazai közegben szerepel, a vendég Berettyóújfalu pedig finoman szólva sem remekel. A Nyírbátor, Fehérgyarmat duó ezúttal szabadnapos.

A nőknél a címvédő, ismét az első helyre ugrott Mátészalka szombaton (kezdés: 15 óra) rangadón fogadja a táblázaton negyedik Debrecen U21-es csapatát. A felek között minimális, csupán egy pont a különbség, mindazonáltal tény, hogy a szatmáriak mindhárom hazai összecsapásukon győztek az őszi idényben és aligha kívánják elrontani fényes mérlegüket. A tabellán hatodik Kölcsey DSE-Nyíregyháza mezőkeresztesi túrát teljesít – a siker reményében. A Hadobás-gárda sokkal jobban muzsikált ideig a házigazdánál, ráadásul hátránya szintén csupán egy egység az első Szalkával szemben. Tehát akár jelentősen feljebb nyomulhat, már, persze, ha jól sül el a vasárnapi „kirándulás”.
A Vitka ugyancsak szabadnapos ezen a játéknapon.

KM-KTSporthírek


hirdetés