Az élményeikről telefonáltak

Az élményeikről telefonáltak
A szerda délelőtti telefonos fórumunkon főként a tavaly év végén megnyitott sóstói Aquvarius élményfürdő volt a középpontban.  

A dicsérő szavak mellett olvasóink részéről elhangzottak kritikák és megszívlelendő javaslatok is. Belus Tamás vezérigazgató igyekezett a kérdésekre kimerítő választ adni, amelyekből néhányat megosztunk olvasóinkkal.  

KM: A délutáni kedvezményes parkolójegy bevezetését szorgalmazta több telefonáló.

Belus Tamás:– Az általunk kezelt parkolóban a díj jelenleg napi 500 forint, sajnos technikai lehetőségünk nem engedi meg másféle díj alkalmazását. A javaslatot megvizsgáljuk, s amennyiben ez forgalomnövelő hatást eredményezhet a fürdő életében, akkor sor kerülhet a kedvezményes parkolási díj bevezetésére. 

KM: Felvetették az úgynevezett látogatójegy bevezetését, amikor az igénylő csupán kísérőként lépne be a fürdő területére, illetve a nyíregyháziak kedvezményes (50 százalékos) belépőjegyének a lehetőségét is.

Belus Tamás: Az előbbi javaslatnak megvan a létjogosultsága, ugyanis a szülők, nagyszülők szívesen néznék meg csemetéjük uszástudását, viszont ennek megvalósítása számos higiéniai és ellenőrzési problémát vet fel. A helyi lakók kedvezményes jegye jogi problémákat vet fel, ez diszkrimináció lenne a környék többi lakójával, illetve valamennyi vendégünkkel szemben. Az élményfürdőt több ezer óvodás és iskolás próbálhatta ki ingyen a próbaüzem alatt. A közgyűlés döntésének megfelelően ez évben minden óvodás, általános és középiskolás egy belépőjegyet kap ajándékba.

KM: Több olvasó a Parkfürdő büféjére panaszkodott, a szolgáltatás minőségére, illetve, hogy kevés büfé üzemel, emiatt hosszú sorokat kell állni.

Belus Tamás:  A Parkfürdő nyugati kerítésénél lévő büféket elbontattuk, amelyek már nem feleltek meg az EU-s szabvány szerinti HACCP rendszer kívánalmainak. A helyükbe 2008-ra megépül az úgynevezett Sóstó Fórum, amelyben színvonalas vendéglátó egységek lesznek. A programot a nyár végéig kidolgozzuk, amely a város közgyűlése elé kerül. Jó hír, hogy két hét múlva a régi büfék helyén egy sörsátrat állítunk fel, ahol hideg–meleg konyha is üzemel majd.

KM: Egy olvasó arról panaszkodott, hogy a Parkfürdőből ment az élményfürdőbe, s ott nemcsak a belépőt fizette meg, de a kilépést is.

Belus Tamás: – Nem tudom, ez hogy fordulhatott elő, hiszen a beléptetés modern, chip-rendszeren működő tecnológiája ezt kizárja. Természetesen a Parkfürdőbe visszatéréskor nem kell újra fizetni.

KM: Többen szóvá tették a biztonsági őrök durva viselkedését a Park- és az Élményfürdőben is.

Belus Tamás:– Sajnálattal értesültem az olvasóktól az őket ért sérelmekről. A biztonsági őrök külső cégek alkalmazottai, a cégek vezetőivel a felvetéseket kivizsgáljuk, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő fürdővendégeinkkel.

– Lefler György –
hirdetés