Helyi közélet

2011.12.09. 13:47

Forgalmi rend változás Nyíregyházán

„A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán” projekt részét képező útépítési munkák befejezését követően jelentős mértékben módosul, illetve átalakul a Szent István utca, Bocskai utca és Luther út valamint a Zrínyi Ilona utca által határolt terület közlekedési rendszere. A forgalmirend változás december 9-én 15 órától lép életbe!

„A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán” projekt részét képező útépítési munkák befejezését követően jelentős mértékben módosul, illetve átalakul a Szent István utca, Bocskai utca és Luther út valamint a Zrínyi Ilona utca által határolt terület közlekedési rendszere. A forgalmirend változás december 9-én 15 órától lép életbe!A legfontosabb változások az alábbiak:

  • A Zrínyi Ilona utca felől, a Belváros irányából érkezőknek a korábbi jobbra kanyarodó sávból is engedélyezett az egyenesen továbbhaladás a Szent István utca felé, az átvezetése érdekében szaggatott útburkolati jel is segíti a továbbhaladást és a megérkezést a megfelelő forgalmi sávba.
  • A Szent István utca – korábbi forgalmi rendjének megfelelően – továbbra is egyirányú marad a Belvárostól kifelé, de már két forgalmi sávon. A Kiskörút csatlakozó új szakaszánál kialakított forgalomirányító lámpánál a két sáv közül mindkét sávból biztosított a kanyarodás a Kiskörút új szakasza illetve a Hunyadi utca felé, továbbá kizárólag a külső sávból biztosított a Szent István utcán az egyenesen történő továbbhaladás a Kórház és a Nagy Körút felé. A kialakított leálló sávban a fizető rendszerű parkolás továbbra is biztosított. A Kiskörút új szakaszán a Bocskai út felől csak egy forgalmi sáv kerül kialakításra, amelyből kizárólag csak a Szent István utcára a kanyarodás biztosított a Kórház illetve a Nagy Körút felé. A forgalmi sáv mellett kialakított leállósávon a fizetős rendszerű parkolás biztosított. A Kiskörút új szakaszáról a Bocskai utca Belvárosi része és a Bíróság felé a kanyarodás nem biztosított, ebből az irányból önálló forgalmi sávokon kizárólag a Hunyadi utca és a Bocskai utca Belvárosból kivezető szakaszárának megközelítése biztosított.
  • A Bocskai utca és a Kiskörút új szakaszának csomópontjában kialakított forgalomirányító lámpa jelzései jelentős mértékben módosulnak, mivel a Bocskai utca felől biztosított a külső forgalmi sávból a Kiskörút új szakaszának megközelítése. A Hunyadi utca felől új osztályozó sáv került kialakításra, így ebből az irányból már önálló sávokon biztosított az egyenesen történő továbbhaladás a Kiskörút új szakasza illetve a Szent István utca felé, vagy a kanyarodás a Bocskai utca felé mindkét irányba. A Bocskai utca Belváros felé vezető sávjában az eddigi egyenesen haladó sávból biztosított a Kiskörút új szakaszára a kanyarodás.
  • Jelentős változás, hogy a Luther utca 3 szám előtt lévő autóbusz megálló visszakerül korábbi helyére a Bíróság épülete elé, így a Luther utca és a Zrínyi Ilona utca csomópontjában a meglévő két forgalmi sávból a külső kizárólag a Zrínyi Ilona utca felé kialakított kanyarodó sáv, míg a belső biztosítja az egyenesen továbbhaladást vagy a Szent István utca felé a kanyarodást.
  • Mivel a forgalmi rend jelentős változást eredményez, ezért kérjük ezen az útszakaszon közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közelítsék meg a csomópontokat.Kérjük, hogy ne megszokásból vezessenek, hanem a forgalomirányító lámpák jelzését, az elhelyezett előjelző táblák és a felfestett útburkolati jelek utasítását követve közlekedjenek!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában