haon-sportoldal

2012.05.06. 09:29

Nem sikerült megszereznie a DVSC-Fórum csapatának első rájátszásbeli győzelmét

Kézilabda - A váciakkal csaptak össze az NB I. rájátszásának negyedik fordulójában a debreceni kézilabdás hölgyek a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A Duna-partiak otthonában elért 28-28-as döntetlen után nyilván sokan legalább hasonló teljesítményre számítottak Köstner Vilmos tanítványaitól. Nos, mondjuk ki őszintén, akik ebben reménykedtek, nagyot csalódtak. Nyoma sem volt a lányokban az egy héttel ezelőtti tűznek, így a várt eredmény is elmaradt.

Kézilabda - A váciakkal csaptak össze az NB I. rájátszásának negyedik fordulójában a debreceni kézilabdás hölgyek a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A Duna-partiak otthonában elért 28-28-as döntetlen után nyilván sokan legalább hasonló teljesítményre számítottak Köstner Vilmos tanítványaitól. Nos, mondjuk ki őszintén, akik ebben reménykedtek, nagyot csalódtak. Nyoma sem volt a lányokban az egy héttel ezelőtti tűznek, így a várt eredmény is elmaradt.Már a mérkőzés elején kicsúszott az irányítás a piros-fehérek kezéből, a Vác hamar megszerezte vezető gólját. A rossz kezdés igencsak megfogta a lányokat, akik bár becsülettel próbálkoztak, de az első hazai találatot így is csak a hetedik percben jegyezhettük fel. A találkozó egyik legjobbja, Karnik Szabina törte meg a debreceni gólcsendet. Azonban ez sem segített, a játékrész felére már 9-3-ra elhúzott az ellenfél. Időközben Makai Veronika váltotta Király Annamáriát a debreceni kapuban, s a csere jó döntésnek bizonyult, hiszen az ifjú tehetség kiváló formában védett, több bravúrt is bemutatott. Peregtek a percek, de a cívisek játéka nem nagyon javult, sok hibával kézilabdázott a DVSC, a széleken gyengén muzsikáltak a hazaiak, és Fortuna sem állt mellettük – nem sokszor láthat a publikum ennyi kapufát, mint ezen a meccsen. Bár a félidőre sikerült faragni a hátrányból, még így is háromgólos, 13-10-es váci előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Felcsillant a remény

A második játékrészre mintha egy másik Loki jött volna ki – pár percig nagyon élt a csapat, fel is zárkóztak egy gólra, Slakta Petra lőtte belátható közelségre csapatát. Aztán sajnos visszaesett a teljesítmény, és az egyenlítés helyett megint meglépett a Vác, a 47. minutumban 15-23-at mutatott az eredményjelző.

Az ideges, kapkodó, mersz nélküli játék miatt a debreceniek szakmai stábja sem illette dicsérő szavakkal Kudorékat, akik végül egy nem várt zakóba szaladtak bele, 27-22-re maradtak alul a Váccal szemben. Meg kell még említeni, nem csak az eredmény miatt „borult fel a pálya”, a játékvezetők is tettek azért, hogy a végén biztonsági őröknek kelljen őket az öltözőbe kísérni.

 

A tények

DVSC-FÓRUM-VÁCI NKSE 22-27 (10-13)

Debrecen, 700 néző. V: Hargitai, Markó

DVSC: Király – Varsányi 2/2, KARNIK Sz. 6/2, Bálint, Siska 2, Kudor 3, Kazai. Cserék: MAKAI (kapus), Dakos 1. Bohus-Karnik M. 1. Szilágyi Á. 1, SLAKTA 4, Som 1, Marincsák 1. Edző: Köstner Vilmos

VÁC: BÍRÓ – Baross 1, UHRAKOVÁ 7/2, Tápai 4/1, Fülöp 1, KLIVINYI 6, Gyetván 2. Cserék: Juhász (kapus), Mészáros, SZONDI 6, Ertl, Ivanics. Edző: Ökrös Csaba

Az eredmény alakulása: 9. p.: 1-5., 19. p.: 4-11., 28. p.: 9-13., 34. p.: 13-14., 47. p.: 15-23.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc

Hétméteresek: 6/4, illetve 4/3.

 

MESTERMÉRLEG

Köstner Vilmos: - Az ellenfél kapusai 18 ziccert és két hetest védtek, így megérdemelten nyertek a vendégek az alacsony színvonalú mérkőzésen.

Ökrös Csaba: A múlt heti hazai pontvesztés után motiváltan játszott csapatom, s sikerült revánsot venni a DVSC-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!