Az elnök türelmet kér a Szpari szurkolóitól

Akt.:
Az elnök türelmet kér a Szpari szurkolóitól
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Négy mérkőzés, egy győzelem, két döntetlen egy vereség. Két olyan döntetlen, melyen ugyan fölényben játszott a Nyíregyháza, de be kellett érnie egy ponttal. A klub vezetése türelmes a csapattal szemben.

A legutóbbi kínos hazai vereség után vasárnap idegenben próbált meg javítani az NB II.-es Szpari.A ceglédiek ellen gól nélküli döntetlent ért el a csapat.

Szinte felbillent a pálya – kezdte értékelését Bozsik József a nyírségiek vezetőedzője. – Végig mi domináltunk, uraltuk a mérkőzést, a Budaörs elleni, súlyos itthoni vereség okozta sokk már nem látszott a fiúkon. A ceglédieknek két-három jó passzra futotta, jégkorongos kifejezéssel élve szinte csak tilos felszabadításra tellett az alföldiektől. Egyre markánsabban látom viszont a csapaton az elképzeléseimet, folyamatosan építkezve a másod­osztály meghatározó csapata szeretnénk lenni, de még az út elején járunk. A mi játékunkból az utolsó harminc méter hiányzott Tiszakécskén. – így Bozsik József.

Fiatal szakmai stáb

– Nyár elején, amikor úgy döntöttünk, hogy egy fiatal szakmai stáb egy alaposan átalakított kerettel és sok saját nevelésű labdarúgóval vág neki a szezonnak, tudtuk, hogy egyik percről a másikra nem megy a csapatépítés, lehetnek nehézségek. Türelmesek vagyunk, mert biztosak vagyunk abban, hogy sikeres lesz az az út melyen elindultunk – nyilatkozta a klub honlapján Révész Bálint elnök.

Saját nevelésű fiatalok

– Olyan fiatalokat kezdtünk el a felnőtt csapatba beépíteni, mint Starosta Dávid, Tóth Ádám, Nagy Máté, Ötvös Bence, Végső Előd, és rövidesen Kulcsár Hunor is pályára léphet – azaz csupa saját nevelésű labdarúgó, akik Nyíregyházához kötődnek, csakúgy mint a visszatérő Gyurján Bence. Évek óta ezt szerették volna a szurkolók, hogy megyei gyerekek játszanak a csapatban, ezért is állok értetlenül az előtt, amikor a stadionba kilátogató nézők egy része húsz perc után saját játékosukat szidják. Ezeknek a fiúknak épp a buzdításra lenne szükségük. Tudom, hogy az eredmények, vagy a játék kapcsán sokan csalódottak, abban bíztak, hogy sorban nyerjük majd a mérkőzéseket. Akik ismernek, tudják, hogy én is mindig ezt várom a csapattól, természetesen én is azt szeretném, ha minél gyorsabban haladna a csapatépítés folyamata, és gólokban gazdag meccseken győznénk! Ezért dolgoznak a keret és a stábtagok is.

Biztosítja a feltételeket

– A magam részéről mindent megteszek annak érdekében, hogy jó csapata legyen Nyíregyházának, biztosítom a hátteret és a feltételeket, azt kérem a szurkolóktól, hogy ők buzdításukkal segítsék a fiúkat – közölte az elnök.

A Spartacus vasárnap a ZTE csapatát fogadja.

KM
hirdetés