Sport

2014.06.23. 20:06

Elkezdte a munkát a Csábi-csapat!

Nyíregyháza - A Loki ellen, idegenben kezd a Szpari, Lázár Bence és Fodor Ferenc is az újoncnál folytatja.

Nyíregyháza - A Loki ellen, idegenben kezd a Szpari, Lázár Bence és Fodor Ferenc is az újoncnál folytatja.

Elkezdődött, mégpedig mozgalmas hétfővel. Letelt a szabadság, hétfőn munkában álltak a Nyíregyháza Spartacus immáron NB I-es focistái, hogy elkezdjék a felkészülést a bajnokságra. Márton István technikai vezető a fővárosba utazott, személyesen vett részt az élvonalbeli pontvadászat sorsolásán. Fortuna úgy döntött, hogy egy nagy szomszédvári rangadóval kezd a Szpari, hiszen az első fordulóban a DVSC vendége lesz. A nyíregyházi stadion felújítása miatt nem a megszokott a módi, hogy az újonc hazai környezetben rajtoljon. A második fordulóban mutatkozik majd be hazai környezetben a Spartacus, mégpedig a Paks ellen.

Délután már benépesedett a klubház és az öltöző, találkoztak a régi focisták és az újak. Mert azok is vannak. Miként arról már beszámoltunk, a pécsi Koller Krisztián és a debreceni Szécsi Márk piros-kékben folytatja, miként az újpesti Lázár Bence, aki részt is vett az első tréningen. A lelátóról figyelte a többieket a kecskeméti Pekár László, akinek még nem dőlt el véglegesen a sorsa. Nyíregyházán folytatja viszont a szintén pécsi Fodor Ferenc.

Aztán délután ötkor elkezdte első nyíregyházi edzését Csábi József, a Szpari új mestere. Huszonkilenc játékos vett részt a gyakorláson, itt voltak a legutóbb kölcsönben szerepelt fiatalok is.

A jó hangulatú tréning végén Csábi József röviden beszélt a játékosokhoz, majd az öltözőbe vonultak a focisták.

- Úgy vélem jó hangulatú volt az első edzés, olyan amilyennek egy felkészülés kezdetén lennie kell. Már nagyon vártam, hogy elkezdjük, hiszen pár hét és jön az első bajnoki. Indulhattunk volna könnyebben is, ám a Loki ellen kezdjük majd a pontvadászatot. Ami a keretet illeti, a vázat az NB II-ben bajnoki címet szerzett csapat alkotja, de miként minden élvonalbeli újoncnál, nálunk is szükség van erősítésekre. Már vannak új igazolásaink és még lesznek is, szeretnénk olyan csapatot kialakítani, amelyik teljesíti majd a tervet. Miként azt már elmondtam, Nyíregyházán nagyon szeretik a focit, ide ellenfélként is mindig jó volt jönni, itt dolgozni pedig nagy elismerés és persze kihívás is. Bízom benne, hogy a szurkolók is türelmesek lesznek, mert idő kell majd ahhoz, hogy olyan csapatot alakítsunk ki, amelyik megfelel a követelményeknek-simázta gondolatait Csábi József.

Ami a szakmai stábot illeti, még az is kiforróban van, de a kapusokkal Téglási Gábor foglalkozott, a bemelegítést és a nyújtást György Rolland rehabilitációs edző vezényelte és a tréningről Sándor István sem hiányozhatott. Szóval elkezdődött a munka, az első két héten itthon gyakorol a Szpari, majd Bükfürdőre utazik. A tervek szerint a Lokival játszotta volna első edzőmeccsét az együttes, ám a bajnoki sorsolás miatt ez a derbi valószínűleg elmarad. Bükfürdőn viszont két román első ligás csapattal meccsel majd a Csábi-csapat, és a bajnoki rajtig még két találkozót szeretne a mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!