Az elődöntő küszöbén az Arsenal

Az elődöntő küszöbén az Arsenal
Meglepetésre sima vereséget szenvedett az Arsenal otthonában a végső győzelemre is esélyesnek tartott olasz Juventus a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.  Arsenal-Juventus 2-0 2006.03.28.

A másik keddi találkozón a Barcelona – a két holland mester nagy párharcának keretében – sokat ígérő gólnélküli döntetlent ért el Liszabonban, a Fény Stadionban a Benfica vendégeként.

A londoni mérkőzésen szinte végig az angol bajnokságban szerényen teljesítő Arsenal akarata érvényesült: a házigazdák rövidpasszos játéka végig mezőnyfölényt biztosított. Elsősorban az ismét remek Henry-nak köszönhetően viszonylag simán verték meg “papíron” esélyesebb, ám ezúttal mindössze egyetlen egy kapuralövésig jutó ellenfelüket az “ágyúsok”. Persze a visszavágó, még hátravan, de a Juventus továbbjutási esélyeit az első meccs eredményén kívül komolyan csökkenti az is, hogy a torinói visszavágón nem játszhat majd a kiállított Camoranesi és Zebina, valamint a sárgalapok miatt eltiltott Vieira és a sérült Del Piero sem.

Portugáliában vendégszerepelt a Barcelona, ahol a rendhagyó összetételben szereplő katalán védelem jól állta útját a Benfica rohamainak, így a gránátvörös-kékek jó pozícióból várhatják a jövő hét szerdai visszavágót.

A Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőinek végeredményei:

Arsenal – Juventus 2-0
G: Fabregas (40.perc), Henry (69.)
Kiállítva: Camoranesi (87.), Zebina (89.) – mindkettő Juventus

Benfica – Barcelona 0-0

Kedden további két negyeddöntővel folytatódik a BL-sorozat:

Internazionale (olasz) – Villarreal (spanyol) és Lyon (francia) – AC Milan (olasz), egyaránt 20.45 órai kezdettel.
hirdetés