Az első Magyar Nagydíj győztesét 31 éve intették le Mogyoródon

Az első Magyar Nagydíj győztesét 31 éve intették le Mogyoródon
Mogyoród – A pole pozícióját Ayrton Senna szerezte meg a Lotus-Renault-val, a második helyről honfitársa, a későbbi győztes Nelson Piquet indulhatott.

Ezt a versenyt még édesapja nyakából látta Mészáros Sándor lapunk tudósítója, aztán a következő évtizedekben csupán két magyar futamot hagyott ki. Erről így mesélt. – A 2000-es évektől már akkreditált újságíróként lehettem jelen a versenysorozaton, nem csak Mogyoródon, hanem Európa szerte.

km-2017-forma_1-ad4_8509

A mi versenypályánk sajátosságai csak kicsit változtak. Egy kanyart levágtak, meghosszabbították a célegyenest, két helyen kiszélesítették, összességében erős, technikás pálya maradt. Itt lett világbajnok Schumacher, és Mansel. Általában nem nálunk dől el a sorozat, illetve az utóbbi években azt tapasztalni, hogy aki nyert Mogyoródon, nem lett világbajnok. A versenyek hangulatát nagyban megváltoztatta a tulajdonosváltás. Az amerikai szemlélet azt eredményezte, hogy a közönség számára sokkal több szórakozási lehetőség nyilt. A magyarországi futamra úgy tekintenek, hogy ez tradicionális pálya, csak Monte Carloban és Monzaban rendeztek sorozatban több futamot. Baumgartner Zsolt révén pontszerző pilótánk is volt, és Jánvári Zsolt személyében kisvárdai szakember dolgozik a Wiliams istállójában.

KM-PS

Címkék: , ,hirdetés