Sport

2015.01.16. 18:58

Országos döntőben a Krúdy kosarasai

Nyíregyháza - A VI. korcsoportos fiúcsapat sikerrel vette az eddigi akadályokat.

Nyíregyháza - A VI. korcsoportos fiúcsapat sikerrel vette az eddigi akadályokat. A legtöbb versenyszámban nyárra marad a diákolimpiai sorozat országos döntője, az érettségizők által is érintett VI. korcsoportban azonban már a naptári év elején befejeződnek a küzdelmek. Így van ez a kosárlabdában is, amelyben január 23–25. között rendezik meg az országos nyolcas döntőt.

Méghozzá a fiúknál nyíregyházi érdekeltséggel! A Krúdy Gimnázium csapata ugyanis ott lehet a kaposvári fináléban, ahová a megyei döntő megnyerése és az országos elődöntő sikeres abszolválása után vezetett az útja. A krúdysok legnagyobb riválisa a szabolcsi fináléban a Széchenyi Szakközépiskola csapata volt, amely ellen öt ponttal nyertek (igaz, a harmadik negyedet követően már tizennyolccal vezettek), a következő körben ehhez hasonló szoros mérkőzésük már nem volt.

– Az utóbbi években ezt a korosztályt javarészt mi uraltuk, volt, hogy a papírforma alapján, máskor, mint például tavaly, meglepetésre szereztük meg a megyei elsőséget – mondta Kovács Tibor, a diákolimpiai csapat edzője, aki egyesületi szinten is irányítja a krúdys fiúkat. – Ebben a tekintetben szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a Sunshine-NyiKSE színeiben is együtt játszik ez a társaság. Tavaly az ötödik korcsoportban jutottunk el a győri országos döntőbe, ahol csak kevéssel maradtunk le a dobogóról, és lettünk negyedikek, a mostani gárdában is jut hely az akkori ötödik korcsoportosoknak, de azért közülük többen már egy éve is a legmagasabb korosztályhoz tartoztak.

Bravúr kell a továbblépéshez

A legfelső korcsoportban nincs semmi korlátozás az egyesületben igazolt játékosokra vonatkozóan sem, sőt, a mostani kiírástól kezdve azok az egy évvel idősebb tanulók is pályára léphetnek, akik még az adott iskola tanulói, és vagy nulladik évfolyamon kezdték, vagy a tizenharmadikban fejezik be a tanulmányaikat.

– Ez az a korosztály, ahol már az NB I-es felnőttcsapatok keretéhez tartozó kosarasok is feltűnnek – mutatta be a VI. korcsoportot Kovács Tibor.

– Az országos döntőben a Pakssal, a házigazda, egyben címvédő Kaposvárral, valamint a budapesti Eötvös Gimnáziummal kerültünk egy kvartettbe. A Paks bombaerős ebben a korosztályban, a Kaposvár nem véletlenül pályázott a rendezésre, úgyhogy nagy bravúrra lenne szükségünk a négy közé jutást érő csoportelső vagy -második helyezés megszerzéséhez. Remek ellenfelekkel találkozunk, de az én csapatomat is ebbe a körbe sorolom, mert eddig remekül teljesítettek a srácok.

KM-BT

Diákolimpia: VI. korcsoport, fiúk

A nyíregyházi Krúdy-gimnázium csapatának eredményei

Megyei döntő: Krúdy–Nagykállói Korányi 94–59, Krúdy–Széchenyi 81–76.

Országos elődöntő, Nyíregyháza: Krúdy–Salgótarjáni Madách 80–40, Krúdy–Tiszaújvárosi Eötvös 85–68.

Az országos döntőbe jutott csapat tagjai: Adányi Balázs, Aradványi Péter, Ben-Kane Dávid, Farkas Dániel, Herczku Attila, Prokai László, Somosi Ádám, Szilágyi Nándor, Szilágyi Zsombor, Teski Tamás, Törköly Péter, Vajda Máté.

Testnevelő-edző: Kovács Tibor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!