Sport

2014.03.13. 11:17

Nem maradt más választás

A Fatum-Nyírsuli-NRK csapatának vasárnap, hazai pályán kell eldönteni az MTK-Budapest elleni párharcot.

A Fatum-Nyírsuli-NRK csapatának vasárnap, hazai pályán kell eldönteni az MTK-Budapest elleni párharcot. Megkímélhette volna magát a további izgalmaktól (munkától...) a Fatum-Nyírsuli-NRK – az élvonalbeli női röplabda együttese azonban a nehezebb utat választotta. Persze, nem önként és dalolva. Tény, ami tény, az 5-8. helyért kiírt, az egyik fél két győzelméig tartó MTK-Budapest elleni párharc második, idegenben rendezett összecsapásán reális esély volt a sikerre, de a kritikus pillanatokban megremegtek a szabolcsi kezek. Így vasárnap (kezdés: 16 óra) harmadszor is „egymásnak esnek” a csapatok: a bujtosi csarnokban születik döntés a pillantnyilag 1–1-re álló csatában.

– A szomorú esemény, Savic Bernadett és Janetka Vivien apukájának halála érthetően nagyon érzékenyen érintette a csapatot, ennek ellenére edzői kérésnek eleget téve, a játékosok ezt a tényt közvetlenül a meccs időtartamára ki tudták kapcsolni – közölte Balázs István, az NRK trénere. – Sajnos, a több alkalommal megnyert mérkőzést elbuktuk. Elsősorban amiatt, mint ahogy a szettek végeredményéből látszik, mert a döntő helyzetekben hibáztunk, illetve nem bizonyultunk elég határozottnak.

Ez a magyarázata, hogy nagyon jó indulást követően 10:3-ról veszítettük el az első játszmát, a másodikban 24:23-ra vezettünk, a negyediket pedig 24:21-es előnyről rontottuk el, így nem maradt más választásunk, vasárnap hatékonyabb, precízebb játékkal hazai pályán kell győzni, és ezzel lehetőséget adni magunknak, az 5. helyért való küzdelemre.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!