Nyíregyháza hírei

2013.04.02. 08:46

Jegyzet: Adok-kapok

Még egy év van hátra a következő országgyűlési választásokig, de az adok-kapok már javában tart. Ezt jelzik olyan szavak, hogy gyűlöletkampány, fiatalok heccelése, pártkatonák. Ez utóbbi szó használatától különösen félek: ahol katonák vannak, ott háború is van, a cél pedig az ellenség teljes megsemmisítése - M. Magyar László jegyzete.

Még egy év van hátra a következő országgyűlési választásokig, de az adok-kapok már javában tart. Ezt jelzik olyan szavak, hogy gyűlöletkampány, fiatalok heccelése, pártkatonák. Ez utóbbi szó használatától különösen félek: ahol katonák vannak, ott háború is van, a cél pedig az ellenség teljes megsemmisítése - M. Magyar László jegyzete. Bízom benne, hogy ellenség helyett nálunk ellenfelekről van szó, és sportszerű küzdelmekről. Igaz, nem éppen ezt jelzi, hogy már mindennapos szavunkká vált egymás lejáratására a „hazudik” kifejezés. Természetesen mindenki az igazság élharcosa a maga szemszögéből, azonban ha a politikai ellenfél mást állít, az már a valóság tudatos elferdítése.

Meglehetősen komolyan aggódnak emberjogi aktivisták egy-két hatósági eljárás miatt is. Szerintük félelmet szül, hogy pénteken reggel 7 órakor kopogás nélkül mentek be egy fiatal kollégiumi szobájába a rendőrök és idézés nélkül őrizetbe vették a fiút az egyik pártszékház elfoglalásával kapcsolatban. A Sirály nevű belvárosi klubban éjszakai razziát tartottak a rendőrök arra hivatkozva, hogy körözött bűnözőt keresnek, holott mindenki jól tudja, hogy az elmúlt hetekben fiatalok szervezkedési helyeként lett közismert a fővárosi szórakozóhely.

Latolgatja mindegyik politikai szervezet az esélyeit, hiszen a tét óriási. A kisember pedig magára marad azzal a félelmével, hogy a hatalomért küzdők jól ismerik a mondást: „A cél szentesíti az eszközt.”

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!