Az élvonalba először feljutottakat köszöntötték a Szpari meccsen

Akik elfogadták a meghívást, azokat a Vasas elleni meccs szünetében köszöntötték
Akik elfogadták a meghívást, azokat a Vasas elleni meccs szünetében köszöntötték - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Kilencven éves a nyíregyházi foci. Azóta szép sikereket és kieséseket is megélt a most Nyíregyháza Spartacus nevet viselő csapat. Az élvonalba először feljutottakat néhány esztendeje a Sóstói Múzeumfaluban ünnepelték, vasárnap pedig a Vasas elleni találkozó szünetében.

Révész Bálint, a klub elnöke és Jászai Menyhért nyíregyházi alpolgármester köszöntötték az egykori játékosokat, szakvezetőket, segítőket.

Ez volt a legalkalmasabb

– Mindenképpen méltóan szerettük volna megünnepelni azt, hogy kilencven esztendős a nyíregyházi labdarúgás – kezdte olvasóink tájékoztatását Szirtes Virág, a Nyíregyháza Spartacus marketingvezetője. – Úgy véltük, hogy erre a legalkalmasabb a patinás Vasas ellen hazai találkozó. Néhány akkori játékost nem volt könnyű elérni, szerencsére az internet is segítségünkre volt. A klubház bejáratánál található emléktáblán szereplők zöme itt volt. Néhányan előre jelezték, hogy bár szívesen jönnének, de nem tudnak.

– Jó volt nézni , hogy milyen irigylésre méltó hangulatban beszélgettek az egykori társak a meccs után a VIP-ben. Bízom benne, hogy mindenki jól érezte magát – így Szirtes Virág.

A játékosok között volt Kicsi, Mózes, azaz Kozma József. Az egykori csapat egyik motorja, a közönség nagy kedvence szívesen fogadta az invitálást.

Nagyon jól érezte magát

– Nagyon jó volt újra együtt lenni, ráadásul ilyen eseményen. Sajnos, az utóbbi időben csak temetéseken találkoztunk páran, a mostani összejövetel sokkal jobb hangulatú volt. Annak ellenére, hogy nem tudtam sokáig maradni, nagyon jól éreztem magam és köszönöm, hogy gondoltak ránk – tudatta Kozma József.

– Nem tudod, hogy Szikszai Misi miért nem jött el? – kérdezte az élvonalba először feljutó csapat sikeredzője, Temesvári Miklós, akit mindenki Menottinak hívott.

– Köszönöm a meghívást, jó volt találkozni többiekkel, igaz, az idő rövid volt ahhoz, hogy ennyi egykori játékossal sokat lehessen beszélgetni.

Az elismert szakembert a mostani fiatal drukkerek közül nem sokan ismernék fel az utcán. Pedig a mester beírta magát a Szpari nagykönyvébe. A világ sok részén megfordult Temesvári Miklós, jegyzett név volt a szakmában, ám most már „csak” nyugdíjas. Az NB I-es meccseket gyakorta megnézi a tévében, miként a Szpariét. Remélhetőleg sokáig így lesz még.

Igazoltan volt távol

Ami Szikszai Mihályt illeti, igazoltan volt távol, hiszen a sényőiek bajnokit játszottak Szolnokon, Sziki pedig a vendégek mindenese, a csapat örökös tagja, aki nem hiányozhat a meccsekről.

ML


Nyíregyháza Spartacus vs. Vasas
Nyíregyháza - A 88. percben még két góllal vezetett a Vasas, innen állt fel a Nyíregyháza Spartacus. A nyíregyházi együttes fennállásának 90. évfordulója alkalmából a mérkőzés előtt a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette csoport szórakoztatta a kilátogatókat, a kezdősípszó után azonban ham...Sporthírek


hirdetés