Az én világbajnokságom: Péter Barnabás szerint valami nagyon hiányzik az argentin csapatból

Péter Barnabás
Péter Barnabás - © Fotó: Archív
Miskolc – A Diósgyőri Gimnázium és az intézmény igazgatója is ezer szállal kötődik a labdarúgáshoz.

A középiskola és a DVTK között együttműködési megállapodás van érvényben.

– Bár soha nem számoltam össze, de az évtizedek során volt már vagy száz NB I-es játékosunk – kezdte Péter Barnabás, majd hozzátette: – Néhányan csak egyszer léptek pályára a legjobbak között, de sokan meghatározó alakjai lettek a sportágnak.

Beleszólhatnak

– Kellemes csalódás ért a portugál–spanyol mérkőzés nézése közben – folytatta a gimnáziumi igazgató.

– Békés játszadozásra számítottam, helyette pedig rendkívül élvezetes és gólgazdag találkozót kaptam, aztán lelkendeztem a csodálatos egyéni alakítások láttán is. Mindkét gárdát a legjobb nyolc közé várom, a többihez pedig szerencse kell. A franciákban nem látok semmit, a horvátok viszont titkos favoritok lehetnek.

Péter Barnabás kitért az argentinokra és Messiékről ezt állapította meg: – Sok jó játékos még nem alkot jó csapatot. Valami hiányzik belőlük, talán az elszántság, vagy inkább egymás kellő ismerete. Persze az első néhány mérkőzésből senki esetén ne vonjunk le különösebb tanulságot.

Ami pedig a vébé megnyerését illeti, ehhez tanár úr szerint ilyen tulajdonságok kellenek: fizikum, csapategység, küzdeni tudás, technikai felkészültség, nagy egyéniségek és szerencse.

– KT –


Koszta Péter
Putnok - A Putnok csapatának vezetőedzője a francia válogatottra esküszik. A testnevelő tanárként dolgozó borsodi szakember családja a hazai élvonalban is érdekelt. Koszta Péter fia, Márk ugyanis a Mezőkövesd együttesének legértékesebb tagja, aki a most véget ért pontvadászaton tízszer vette be e...

Dzurják József
Miskolc - Az egykori gólkirály szerint Uruguay és Peru okozhat meglepetést. „Mindig nagyon várom a vb-t, mert ez a labdarúgás legnagyobb eseménye, ünnepe” – kezdte Dzurják József, aki két időszakban (1984–1986, 1995) játszott Diósgyőrben, kétszer pedig pályaedzőként vállalt munkát (1999-ben Temes...
hirdetés