Az érmet nem adják ki a kezükből

A Kölcsey játékosai – egyedüliként a mezőnyben – az éllovas Mátészalkát is megfékezték
A Kölcsey játékosai – egyedüliként a mezőnyben – az éllovas Mátészalkát is megfékezték - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Kölcsey kézilabdacsapata huszinhetedik NB-s idényében dobogós helyezésre hajt.


Tűz közelben a Kölcsey. Ebből pedig még bármi, valami nagyon szép is kisülhet. Az NB II.-es nyíregyházi női kézilabdacsapat ugyanis a második helyen zárta az őszi szezont, egyetlen árva pont hátránnyal a tabella tetején feszítő Mátészalkai MTK mögött. Jóllehet riválisokból sincs hiány, a hatodik Ózddal bezárólag bármely gárda felférkőzhet még a dobogóra.

Éppenséggel eme tény is azt sugallja, a Hadobás-titánokban van fantázia, elvégre a roppant masszív élcsoportba ékelődtek be.
– Egyáltalán nem mondanám könnyűnek a mögöttünk hagyott idényt – vélekedett Hadobás István, a Kölcsey edzője. A tréner, aki minden játékosától az önmagától elvárható maximális teljesítmény kéri. Ennek köszönhetően 27. NB-s bajnokságban eltöltött idényük is szépen sikerült, ráadásul a felnőttek mellett az ifjúsági együttes a harmadikként zárta az idény első felét. – Minden szezon kezdetekor van bennem némi félsz, tudjuk-e a magunktól elvárt szinten folytatni a több mint két és fél évtizedes sorozatunkat. Ősszel nem könnyítette helyzetünket a megszámlálhatatlan sérülés, betegség és sok tanulmányi elfoglaltság sem. Becsületére válhat csapatomnak, hogy minden nehézség ellenére is emelt fővel fejeztük be a bajnokságot. Örülök az ifik remek szereplésének is, nagy boldogság, hogy a városi sportgálán Torkos Hanna az év játékosa, míg Varga Fruzsina „Jó tanuló, jó sportoló elismerésben” részesült.

Hogy mi az eredményes produkció titka?

– A kézilabda feltétel nélküli szeretete – szolgált válasszal a szakvezető. – Sikerült olyan légkört kialakítani, hogy a lányok szívesen edzenek, igénylik a kemény munkát. Komoly áldozatra is képesek azért, hogy edzésen, meccsen részt vehessenek! Ez egyben munkám legnagyobb elismerése is. Egységesek vagyunk, képesek egymásért is küzdeni. Egyéni és csapatszinten is folyamatos a fejlődésünk. Csapat vagyunk a szó legnemesebb értelmében! Hatalmas sikernek tartom, hogy legnagyobb riválisaink, Mátészalka, Hajdúböszörmény és Vitka ellen is megnyertük a rangadókat, nem akármilyen presztízsmeccseken produkáltunk maradandót.

Kiemelésre méltó teljesítmények is akadtak.

– Mindenképpen a szenzációsan fejlődő, még csak 16 éves Hrabina Inez neve kívánkozik az élre, aki a felnőtteknél 9 gólos átlaggal a második, míg az ifiknél közel 15 gólos átlaggal magasan első a legjobb góllövők összesítésében! – nyomatékosította a szakvezető. – Rajta kívül még többen is sokan tettek sikerünkért: Torkos Hanna, Gyimesi Lola, Hruska Zsófi, Katona Kriszti, Kelemen Gréta, Márkus Gizella, Papp Andi, Silye Vanda, Tilki Andi és Tóth Gréta neve mindenképpen említésre méltó. Sikeres diákolimpiai szereplés után hétfőn kezdtük a felkészülést. Remélem, most elkerülnek majd bennünket a betegségek és sérülések. Ha így lesz nem féltem csapatomat, hozzátéve a tavaszi sorsolásunk nehezebbnek ígérkezik, de nagyon bízom a lányokban és mindenképpen a dobogón akarunk végezni, az érmet nem adjuk ki a kezünkből!További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés