Az esküvői nyitótáncból nem lehet rosszul kijönni

Akt.:
Egyre többen örvendeztetik meg nyitótánccal a vendégsereget
Egyre többen örvendeztetik meg nyitótánccal a vendégsereget
Nyíregyháza – A családtagok, barátok akkor is értékelik a táncot, ha nem tökéletes.

Nem mindennapi lehetőséget kínálunk lapunk Álompár esküvői kiállításán január 30-án a Váci Mihály Művelődési Központban: 11.30-tól Kalapos Tamás egy órán át esküvői nyitótáncot tanít majd a résztvevőknek. De mielőtt bárki legyintene és azt kérdezné, mire elég egy óra, a táncoktató elmondja: három-négy alaplépést bárki elsajátíthat ennyi idő alatt. És ha valaki, ő valóban tudja, hogy kiből mit lehet „kihozni”, hiszen évente legalább húsz-harminc esküvőre készülő párnak tanítanak be nyitótáncot a tanári gárdával.

Személyre szabva

– Amióta Amerikában elterjedt a wedding dance, a mókás esküvői tánc és az internetnek köszönhetően milliók látják, hazánkban is egyre többen dobják fel ilyen típusú produkcióval a lakodalmukat. Vannak, akik konkrét zenével és ötlettel jönnek hozzánk, mások a neten látott táncot szeretnék lemásolni, de a legtöbben ránk bízzák a választást.

– Sokan baráti társasággal érkeznek, és van, amikor az édesapa táncol a lányával, vagy az édesanya a fiával. Minden esetben személyre szabott koreográfiát állítunk össze, ami attól függ, hogy a házasulandóknak milyen érzékük van a tánchoz, és eddig még minden esetben sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk.

– Az egyéni képességektől függ, hogy milyen táncot és koreográfiát javasolunk, ha valaki esetleg nagyon ügyetlen, természetesen egy kevésbé bonyolult lépéssort állítunk össze. Szerencsére ez az a helyzet, amiből nem lehet rosszul kijönni, hiszen a családtagok, rokonok, barátok akkor is értékelik a produkciót, ha az nem teljesen tökéletes.

Tangó és keringő

– A párok az esküvő után mindig elküldik nekünk a videót vagy a linket, ahol látható a tánc, így megnézhetjük, hogy sikerültek a produkciók. Nagy élmény látni, hogy milyen óriási örömet szereznek a násznépnek, de a közös munkát mi is nagyon élvezzük. Az esküvőre készülve a párok nagyon boldogok, megteszik egymásért azt, amit egyébként nem biztos, hogy megtennének: kiállnak az emberek elé és táncolnak. Jó rájuk nézni, látszik, hogy szeretik egymást, és hogy milyen komolyan veszik az órákat. A keringőt általában másfél-két hónap alatt megtanulják, egy komolyabb mixhez három-négy hónapra van szükség.

– Sok esetben úgy alakítják az estét, hogy a közös produkció után mindenkit bevonnak a táncba, mások a tortavágás előtt táncolnak – ez utóbbi minden esetben valamilyen keringő, nyitótáncként pedig számtalan koreográfiát betanítottunk már. Vannak viccesek, show-jellegűek, hagyományosak és különlegesek is: az egyik pár az Egy asszony illata című film híres betétdalára argentin tangót tanult be, emlékezetes az is, amikor a műsor elején a feleséget a férj marionettbábuként rángatta, de a produkció végére ez természetesen megfordult – mesélte Tamás.

KM-SZA
hirdetés