Az eső sem riasztotta el őket

Az eső sem riasztotta el őket
© Forrás: Jape Vadász
Nyíregyháza – Az Erdők Hetén ötödik alkalommal rendezte meg a Nyírerdő Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolája a Fedezd fel az erdőt az erdészekkel! elnevezésű programot.


A Sóstói-erdőben két nap alatt csaknem 1100 gyerek és mintegy 110 kísérőjük ismerkedett az erdészek tevékenységével. Annak ellenére voltak ennyien, hogy az első napon az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, és kiadós esőben járták be a gyerekek az erdőt. A csoportok negyedóránként követték egymást, és egy tanösvény jellegű túrán, öt állomáson tudtak meg érdekességeket az erdő élővilágáról, az ott folyó erdészeti munkákról. Kiderült számukra például az is, hogy mi alapján döntik el az erdészek, melyik fát és hogyan kell kitermelni az erdőből, továbbá láthatták, hogy a fából miként lesz a mindennapi életünk részét képező faanyag. Arról is tájékozódhattak, mit kell tenni azért, hogy unokáinkat is szép erdők vegyék körül.

A szintén hagyományos, Kiből lesz az erdész? elnevezésű erdőismereti akadályversenyre az idén 6 nyíregyházi iskola 17 csapata juttatta el kitöltött feladatlapját. A döntőben hat csapat vehetett részt a Sóstói-erdőben. A végső győzelmet az Arany János Gimnázium és Általános Iskola Green Team szerezte meg, megelőzve a Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola gárdáját, a Facsemetéket, valamint a szintén az Arany-iskolából érkezett Cserkészeket. Érdekesség, hogy a győztes csapat már a fináléba is első helyen került be – foglalta össze Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

KM
hirdetés