“Az EU döntését csak a népakarat állíthatja meg”

dr. Tuzson Bence
dr. Tuzson Bence - © Forrás: magyarhirlap.hu
Nyíregyháza – Védvonalat húztunk fel a határok mentén, ami kezeli, de nem oldja meg a problémákat – mondta keddi, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselővel közös sajtótájékoztatóján dr. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Kifejtette: a német titkosszolgálati jelentések szerint a bevándorlók egy százaléka magában hordozza a terrorizmus veszélyét. Európában, így hazánkban is a határok védelme és a terrorcselekmények megakadályozása a legsürgetőbb feladat.

Szükségessé vált a hatóságok megerősítése: létrejött egy szervezet, mely összegyűjti az adatokat, és terrorveszély esetén ezek alapját lehet majd cselekvési tervet készíteni. Az alaptörvény módosításával terrorcselekmények megelőzéséhez és elhárításához bevethetőek a honvédség erői.

– Brüsszelben olyan elosztási rendszert akarnak bevezetni, mely alapján a már Európában lévő migránsok egy részét a magyar akarattól függetlenül nálunk telepítenék le. Az EU döntését csak a népakarat állíthatja meg, ezért kezdeményezünk népszavazást, amiben minden magyar embernek állást kell foglalnia.

-KM-
hirdetés