szon-sportoldal

2013.02.28. 11:29

Nem tud a kosárlabda nélkül élni

Nyíregyháza - Sitku Ernő hobbiból visszatér, és pénteken a tiszaújvárosi NB I. B csoportos csapat színeiben játszik bajnokit.

Nyíregyháza - Sitku Ernő hobbiból visszatér, és pénteken a tiszaújvárosi NB I. B csoportos csapat színeiben játszik bajnokit.

Szombaton lesz egy hónapja, hogy a Paks elleni bajnoki előtt elbúcsúztatták Sitku Ernőt, akinek a Nyíregyházán viselt 15-ös mezét a bujtosi csarnok légterébe emelve ünnepélyesen is visszavonultatták. A korábbi 149-szeres válogatott kosárlabdázó pénteken mégis bajnoki mérkőzést játszik, méghozzá az NB I. B csoportban szereplő Tiszaújváros színeiben, Mezőberényben. Akkor hogy is van ez? Mégsem végleges a búcsú?

– Az élvonaltól végleg elbúcsúztam, oda akkor sem fogok már visszatérni, ha a tiszaújvárosiak esetleg kiharcolnák a feljutást – mondta Sitku Ernő. – A nyíregyházi csapattól is végleg elköszöntem, hiszen reményeim szerint az NYKK-nak mindig is a legmagasabb osztályban lesz a helye. Lassan egy éve már annak, hogy nem játszottam bajnoki mérkőzést, és ezidő alatt rá kellett jönnöm: még mindig nem tudok a kosárlabda nélkül élni. Mozognom, kondiznom úgy is kellene, így hát hobbiból vállaltam, hogy segítek a tiszaújvárosiaknak, akik a nyár óta kitartóan ostromoltak az ajánlatukkal. A hangsúly azon van, hogy hobbiból kosárlabdázom tovább, az életem úgy alakult, hogy mostantól csatlakozhatok a tiszaújvárosiakhoz. Természetesen az elsőbbséget továbbra is a Nyírsulinál végzett munkám, illetve az NYKK korosztályos csapatánál folytatott edzői teendőm élvezi, lesznek is olyan mérkőzések, amelyeken nem tudok majd részt venni. Senkit nem megbántva: úgy érzem, a magyar második vonalban még negyvenegy évesen is tervezhetek néhány évre.

Sitku Ernő elárulta: a munkája végeztével heti egy-két edzésen tud részt venni, elsőként a múlt héten csatlakozott a borsodiakhoz. A mezszámát illetően nagy dilemmában van, hiszen klubszinten egész pályafutása során a 15-öst viselte, de Nyíregyházán mégis csak ettől a dressztől vonultatták vissza. A(z újra)kezdés előtt minden kiderül...


Egy híján húsz éve

Április 2-án lesz egy éve, hogy Sitku Ernő a Marso-NYKK színeiben lejátszotta 190., egyben utolsó élvonalbeli mérkőzését. Ezeken a találkozókon összesen 3059 pontot szerzett. És 19 évvel ezelőtt, 1994-ben szerepelt legutóbb az NB I. B csoportban az erőcsatár, aki akkor a Nyíregyházi Tanárképző SE-ből igazolt a Budapesti Honvédhoz, hogy felépítsen egy nem akármilyen pályafutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!