Az EU egyik tagországából érkezett szélsőségesek gyújtogattak a KMKSZ székházánál?

Ungvár – Az egyik európai uniós tagországban működő oroszbarát radikális szélsőjobboldali szervezet tagjai próbálták felgyújtani a magyar szövetség ungvári székházát február 4-én – állítja Hennagyij Moszkal.

A kárpátaljai megyevezető közölte, a két elkövetőt az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) mobiltelefonjaik és szállodafoglalási adataik alapján azonosította, de már nem tartózkodnak Ukrajna területén. A személyükre vonatkozó adatokat továbbították az adott ország hatóságaihoz. A kormányzó elmondta, a két külföldi a KMKSZ-iroda elleni támadást megelőző napon lépett be Szlovákiából Ukrajnába az Ungvár-Felsőnémeti közúti határátkelőhelyen – írja a Kárpátalja.ma.

Szerinte a támadás célja a politikai helyzet destabilizálása volt Kárpátalján. Nem nevezte meg ugyan sem az országot, sem a gyanúba került radikális szélsőjobboldali szervezetet, de elmondta róla, hogy a tagjai oroszbarát eszméket vallanak, és a szakadárok oldalán vettek részt a kelet-ukrajnai harcokban.

Február 4-én hajnalban két ismeretlen elkövető dobott Molotov-koktélt a KMKSZ központi irodájára Ungváron. A székházban nem keletkezett komolyabb kár.

– Palkó István –Sporthírek


hirdetés