Nyíregyháza hírei

2014.06.12. 18:22

Szombatig a könyveké a főszerep

Nyíregyháza - Pozitív elfogultságot jelentett be Buda Ferenc az ünnepi könyvhét nyíregyházi megnyitóján: a Kossuth-díjas költő azt mondta, tárgyilagosságot és távolságtartást senki ne várjon tőle a könyvekkel és az olvasással kapcsolatosan.

Nyíregyháza - Pozitív elfogultságot jelentett be Buda Ferenc az ünnepi könyvhét nyíregyházi megnyitóján: a Kossuth-díjas költő azt mondta, tárgyilagosságot és távolságtartást senki ne várjon tőle a könyvekkel és az olvasással kapcsolatosan. – Édesanyám jó érzékkel választott nekem könyveket a félretett filléreiből, így a Bibliát és a Pinokkiót később felváltották Petőfi, Arany, Ady, Gárdonyi művei. Számomra minden olyan nap ünnep, amikor könyvet vehetek – bár az árakat ismerve nekem könnyebb egy könyvet megírni, mint megvenni – mondta.

A megnyitó másik díszvendége, Kováts Judit azt kérdezte, kit vagy mit ünneplünk? A könyveket, az olvasót, az írót, a kiadót, az eladót vagy a könyvtárost? – Mindenkinek köze van a könyvekhez – mondta és arról mesélt, szenvedélyes olvasóból ő hogyan vált íróvá, hogyan jutott el a Kincses szigetet kedvelő kislány addig, hogy előbb novellái jelentek meg a hazai irodalmi lapokban, majd napvilágot látott első regénye is.

További részletek a Kelet-Magyarország június 13-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!