Az év végéig lehet beadni a kérelmeket az állatjóléti támogatásokra

A sertéstartók is igényelhetnek támogatást
A sertéstartók is igényelhetnek támogatást - © Illusztráció: KM-Archív
Nyíregyháza – Ne feledjék benyújtani a sertés és baromfi állatjóléti támogatási kérelmet a gazdálkodók, mert ennek hiányában a 2018-as támogatási év egészére elveszítik a támogatási jogosultságot – hívta fel a figyelmet Sarkadiné Ruzsinszki Ágnes.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatója tájékoztatott: a 2018-as támogatási évre december 7-e és december 31-e között kell (az ügyfél lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz) benyújtani a baromfi és a sertés állatjóléti támogatási kérelmeket. Tekintettel arra, hogy december 31-e munkaszüneti nap, a kérelmeket még 2018. január 2-án is postára lehet adni. A támogatási kérelmek benyújtásához szükséges formanyomtatványok megtalálhatók a Magyar Államkincstár (54/2017. (IV. 25.) és az 55/2017. (IV. 25.) számú közlemények) honlapján.

– Ezúton hívjuk fel továbbá az érintettek figyelmét, hogy a hátralévő időszakban falugazdász kollégáink már csak ügyeleti rend szerint látják el munkájukat ez évben. Kérjük a határidő betartása érdekében, amennyiben kollégáink segítségét kívánják igénybe venni, erre tekintettel keressék őket a szokásos elérhetőségeken – tette hozzá a megyei igazgató.

KM
hirdetés