Az évfordulóhoz igazodva

Az évfordulóhoz igazodva
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Hétfő délelőtt, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai, a nyíregyházi tűzoltók milánói győzelmének 110 évfordulója alkalmából érkeztek a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra.

A diákok előbb a tűzoltó szak- és védőfelszereléseket tekintették meg a laktanyában, majd a történelmi eseményekről és a múzeumban kiállított emléktárgyakról Baka Csaba tű. zászlós beszélt a látogatóknak.

110 évvel ezelőtt, június másodikán a 25 fős csapat, Dr. Konthy Gyula parancsnok vezetésével érkezett a nemzetközi versenyre, Milánóba. A tűzoltási feladatban, egy kétemeletes ház első emeleti szobájában csaptak fel a lángok és meg kellett akadályozni a tűz továbbterjedését, ezzel egyidejűleg megmenteni és biztonságba helyezni a második emeleti lakókat. A nyíregyházi tűzoltók a svájci és francia ellenfeleket is megelőzve két percen belül szerelték meg az oltósugarakat, ezzel együtt a legjobbak lettek. A győztes csapatról készült fényképet és a kupákat tekintették meg a diákok, valamint megtudhatták azt is, hogy milyen célt szolgált a gerundium.

A tanulók az utolsó napokban sem pihentek, hiszen a tűzoltók iránti tisztelet jeléül a szakmát bemutató alkotásokkal érkeztek a tűzoltóságra.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés