Az évszázad játékosa ül le a várdai padra

Akt.:
Kovács Péter lesz a kisvárdai női csapat edzője
Kovács Péter lesz a kisvárdai női csapat edzője - © Fotó: utanpotlassport.hu
Kisvárda – Mátéfi Eszter szakmai igazgató hívására Kovács Péter látja el az edzői teendőket az NB I-es újoncnál.

„Fogalmam sincs, mibe vágok bele, számomra e pillanatban csak Mátéfi Eszter a biztos pont a leendő munkahelyemen.” Kovács Péter nyilatkozta mindezt a Jochapressnek adott interjújában. És hogy hol is lesz az a leendő munkahely? Kisvárdán, az immár NB I-es női kézilabda-csapatnál. A 20. század legjobb magyar játékosának választott egykori kézilabdázó ugyanis az élvonal újoncához szerződött.

Oda, ahol a korábbi női szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter látja el a szakmai igazgatói teendőket. Vagyis a szakmai stáb a múltja alapján veretesnek tűnik.

Kovács Péter edzői karriejét a a német Bundesligában, a Hamelnnél kezdte, ahol kézilabdázó pályafutása utolsó évében játékos-edzőként dolgozott. Következett az osztrák Klagenfurt, aztán Százhalombatta, majd hat év a női juniprválogatott élén, aztán a három Szegeden töltött esztendő. Ezután újra a női vonal került előtérbe, a Dunaferrnél töltött év után három esztendeig a török szövetség szakmai igazgatójaként dolgozott. A romániai Valcea után egy évig a Békéscsaba, az utolsó állomás pedig Balatonboglár, a Nemzeti Kézilabda Akadémia volt. Egészen addig, amíg meg nem csörrent a telefonja, és a vonal másik végén Mátéfi Eszter – akivel a Dunaferrnél már dolgoztak együtt – fel nem tette a kérdést, hogy mi lenne ha…
– Megvallom, egyszer sem láttam játszani leendő csapatomat, így csak annyit tudok, hogy első helyezettként jutottak fel az élvonalba. Számomra Mátéfi Eszter szava a garancia arra, hogy komoly munkát végezhetek majd. Engem, csak ez érdekel, így a következő egy évben nem fogok unatkozni, az egészen biztos – idézi Kovács Péter szavait a Jochapress.

A felek közötti – egyelőre szóbeli – megállapodás egy évre szól.

Címkék: ,hirdetés