Az extraligások adják a garanciát

Akt.:
A legutóbbi döntőt Stanislaw Burza (elől) nyerte honfitársa Jakub Jamróg előtt
A legutóbbi döntőt Stanislaw Burza (elől) nyerte honfitársa Jakub Jamróg előtt - © Fotó. Mán László
Nagyhalász – A nagyhalászi oválon minden készen áll az egyéni bajnokság zárófordulójára.

Vasárnap délután véget és a salakmotorosok hazai szezonja. A záróversenyt az egyéni bajnokság harmadik fordulója jelenti, amelynek a Nagyhalászi ­Speedway Ring ad majd otthont. Az elmúlt hónapban a második kör színvonalas vetélkedést hozott szintén a nagyhalászi oválon.

Burza döntője volt

Az alapszakaszban minden motoros négy futamban gyűjtögethette a pontokat, majd jött a két elődöntő és zárásként a finálé. Ebben a két extraligás lengyel, Jakub Jamróg és Stanislaw Burza, valamint az ukrán Stanislav Melnyicsuk és Magosi Norbert jutott. A rajtot Jamróg csípte el a legjobban ám Burza a következő egyenesben megelőzte, a célba is ilyen sorrendben érkeztek, mögöttük Melnyicsiukkal, majd Magosival.

– A pályával minden rendben, megtettük és még megtesszük a versenyek előtt szokásosokat – indította a beszélgetést Albók József pályatulajdonos, a Nagyhalász Speedway Team vezetője – Bízom benne, hogy az időjárás kegyesebb lesz mint legutóbb, ám a nagy eső után akkor is remek pályán versenyezhettek a motorosok.

– Valamennyi versenyző visszaigazolta indulását – folytatta Albók József. – A legutóbbi találkozóhoz képest annyi a változás, hogy a cseh helyett Andrej Kobrin érkezik. Meggyógyult és nagy örömmel jön. Ugyanez igaz a többi külföldire is. A színvonalra aligha lehet majd panasz, ezt az extraligások garantálják.

– Klasszisokról van szó, hiszen a legutóbb győztes Burza akkor motorozott először a pályánkon. Neki ennyi is elég volt ahhoz, hogy megismerje, és megfelelő beállításokat készítsenek a szerelői. Ez lesz idén az utolsó versenyünk, remélhetőleg a versenyzők és a nézők is elégedetten fognak távozni – így Albók József.

Salakmotor

Az egyéni bajnokság állása: 1. Magosi Norbert 25 pont (17 pont az első fordulóban, 8 másodikban), 2. Benkő Roland 19 (10, 9) 3. Stanislaw Melnyicsuk (ukrán) 17 (5, 12), 4. Stanislaw Burza (lengyel) 16 (–, 16), 5–6. Tabaka József (14, –) és Jakub Jamróg (lengyel, –, 14) 14–14, 7. Kovács Roland 12 (8, 4), 8–9. Patrik Búri (szlovák, (9, –) és Josef Franc (cseh, (–, 9) 9–9, 10–11. Fazekas Dennis (3, 5) és Milen Manev (bolgár 4, 4) 8–8, 12–15. Vitalii Lysak (ukrán, 5, 2), Andrij Kobrin (ukrán 7, –), David Pacalaj (szlovák 7, –) Petr Chlupác (cseh –, 7) 7–7. 16. Moldvai András 1 (1, –), 17–18. Bárány Márk (–, 0) és Elvis Argucevics (lett, 0, –) 0.

MLSporthírek


hirdetés