Az ezüst kolloid szerepe az otthoni bőrápolásban

Akt.:
Az ezüst kolloid szerepe az otthoni bőrápolásban
Sok ember nem is tudja, hogy van egyszerűbb módja az otthoni bőrápolásnak. Most nem az orvosok által felírt kencékre gondolunk, nem is a megfelelő reklámmal eladott drága krémekre, testápolókra, hanem egy régebbi, jól bevált módszerre: az ezüst kolloidra.

Felhasználása igen széles körben elterjedt, de a Tisztavíz Üzletház termékei között elsősorban a bőrápoláshoz tudunk ajánlani terméket. Miért alkalmas az ezüst kolloid otthoni bőrápolásra? Nézzük meg.

Hogy állítjuk elő az ezüst kolloidot?

Vízben feloldott ezüst, mely kolloid nagyságú (15 nanométeres) ezüstrészecske. Felhasználását és jótékony hatását már az 1930-as években használták, igaz, ekkor még csak fertőtlenítésre. Felismerték, hogy az ezüst kolloid részecskék megsemmisítik a bőrön található fertőzéseket okozó baktériumokat, gombákat, illetve korlátozzák a vírusok szaporodását.

Így tökéletes szer volt az égési sebek kezelésére, a sebfertőtlenítésre, mert megakadályozza a seb elfertőződését. Nagyszüleink, dédszüleink pedig még emlékeznek arra, mikor édesanyjuk ezüstpénzzel fertőtlenítette a tejet, és így próbálták megtartani szobahőmérsékleten frissességét.

Napjaink trendi táplálékkiegészítője

Napjainkban leginkább táplálékkiegészítőként használják az ezüst kolloidot, erős antibiotikum jellegű hatása miatt. Igaz, ez még nem bizonyított, de azok, akik használták, kimondottan antibiotikum helyettesítésére, esküdnek jótékony hatására. Ezen kívül az ezüst kolloid hosszú időn keresztül tisztán tartja az ivóvizet, így erre éppúgy használhatjuk, mint érzékeny, szennyezett bőrünk ápolására.

Az ezüst kolloid szerepe a bőrápolásban

Korábban már említettük, hogy az ezüst kolloidnak milyen szerepe van a külső hámréteg sérülésének ápolásában. Ha sérül az emberi szervezet külső védelmi rendszere (a bőr), akkor érdemes már a sérülést követően lekezelni, akár ezüst kolloid folyadékkal.

De van még egy alternatív felhasználási módja ennek az anyagnak. Mégpedig a szépségápolás terén is elérhetnek vele sikereket. Ajánljuk szíves figyelmükbe, a Silverex ezüst hab spray-t, mely egy új dimenziót nyit az otthoni wellness világába. A víztisztító készülékkel megtisztított vezetékes ivóvíz s az ezüst kolloid együttes ereje ápolja, hidratálja és egyben fertőtleníti a bőrét. A finom kolloidos szemcsék a tisztított vízben gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzik a víz egészségét, fertőtlenítő hatását, nem alakulnak ki benne bakteriális vagy gomba csírák.

Olyan praktikus hétköznapi dolgokra is felhasználható az ezüst kolloidot tartalmazó tisztított víz, mint a téli időben napi szintű párologtatás (ezzel végezhetjük a párologtatást), vagy a száraz bőr ápolása. Ez utóbbira tökéletesen alkalmas a Silverex ezüsthab zuhanyfej, melyet használva az ezüst kolloid ereje és az oxigénnel dúsított víz együttesen fejtik ki jótékony hatásukat.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés