Az I. Kisvárdai Anna–bál

A Várday hagyományok felelevenítése
A Várday hagyományok felelevenítése - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Az I. Kisvárdai Anna–bál célja a helyi báli tradíciók felelevenítése jótékony gyűjtés jegyében.

A Kisvárdai Jótékony Nőegylet a hét végén, szombaton rendezi meg az I. Kisvárdai Anna–bált a Rétközi Múzeumban. A Nőegylet által rendezendő nem mindennapi esemény célja, a kisvárdai báli tradíciók felelevenítése a jótékony gyűjtés jegyében. A szombaton este fél héttől az I. Kisvárdai Anna–bál indításaként a résztvevők fél hétkor gyülekeznek a Szent László utca 22. szám, a sétáló utca OTP felőli részén. Az indulás előtt Bábásné Lakatos Erika, tűzzománc – festőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja által készített kör alakú a sorszámot a nőegylet női alak emblémáját tartalmazó tűzzománc medált kap.

Bálozók felvonulása a Sétáló utcán a Rétközi Múzeumig

A bálozók végigvonulnak a sétáló utcán a Demecseri Fúvósok kíséretével. A szépségversenyen 12 leány indul s minden versenyző lány emléklapot, virágcsokrot kap. A báli viselet a hölgyeknek és a versenyző leányoknak hosszú estélyi, az uraknak öltöny, vagy szmoking. A versenyen résztvevő leányok öltözetét, sminkjét, frizuráját fogják értékelni. A szakmai zsűri az Anna–bál szépét, az első és a második udvarhölgyét fogja megválasztani, a közönség pedig a közönségdíjast. A bál fővédnöke Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A bál háziasszonya Lénárt Andrásné a Kisvárdai Jótékony Nőegylet elnöke. A résztvevő vendégeket a Rétközi Múzeumban fogadják, ahol a bál megnyitásakor Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere köszönti a résztvevőket, amit a nyitótánc és ünnepi műsor követ. Az este a kilenc órakor kezdődő Díszvacsora tálalásával indul, amit a kellemes hangulatban, több különlegességgel is meglepetés lesz a résztvevőknek. A bál szépéről a zsűri és a közönség is szavaz. A nagyérdemű résztvevők pedig rophatják a táncot a bál zárásáig. Közben éjfélkor svédasztalos fogadást követően, hajnali egy órakor az Anna–bál szépnek átadását követően jótékony tombola sorsolásával zárul az I. Kisvárdai Anna–bál.

Díjazások

Az első alkalommal megrendezendő Kisvárdai Anna–bál díjazásáról Lénárt Andrásné a Kisvárdai Jótékony Nőegylet elnöke, a bál háziasszonya a következőket mondta.

– Az I. Kisvárdai Anna–bál szépe: Első helyezett, Vándor koronát kap, amit egy évig viselhet. A koronát Dr. Horváth Gyula ötvösművész készítette. A korona mellé egyedi gyártású Hollóházi Porcelán Váza a Kisvárdai Jótékony Nőegylet emblémájával ellátva, valamint egy 70.000 Ft értékű ajándék utalvány.

Második helyezett, Első Udvarhölgy egyedi gyártású Hollóházi Porcelán Váza a Kisvárdai jótékony Nőegylet emblémájával ellátva, valamint egy 50.000 Ft értékű vásárlási utalvány

Harmadik helyezett, Második Udvarhölgy, egyedi gyártású Hollóházi Porcelán Váza a Kisvárdai Jótékony Nőegylet emblémájával ellátva és egy 40.000 Ft értékű vásárlási utalvány.

Közönség díj: Afrodité a Szerelem és a Szépség Istennője szobor, valamint egy 50.000 Ft értékű ajándék utalvány, s a PANORÁMA a világ magyarságának képes magazinja által felajánlott címlap fotó készítése.
A nyerteseknek természetesen a szépe szalagot és a virágcsokrot is kapnak.

Az I. Kisvárdai Anna–bálról fénykép és videó felvétel is készül.

– Vincze Péter –

Címkék: ,hirdetés