Az idén is lesz haditorna középiskolások számára

A verseny fizikai és szellemi kihívás is egyben
A verseny fizikai és szellemi kihívás is egyben - © Archív fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A honvédelmi nevelés elősegítése, a sport és az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti az Országos Haditorna Versenyt.

Ismerkedés a kiképzéssel

– A szervezők célja a katonai pálya bemutatása, a fiatalok megismertetése a katonák mindennapi életével. Lehetőséget adni a versenyzők számára, hogy „belekóstoljanak” a katonai kiképzés egyes ágaiba. Szembesíteni őket azokkal a fizikai nehézségekkel, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban találkozhatnának. Bemutatni a kiképzés jellegét, hiszen nemcsak az erő és az állóképesség a fontos, hanem az ügyesség, a gyorsaság a kreativitás és a csapatmunka is – tájékoztatta lapunkat Kertész József százados, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó parancsnokság 6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda megbízott irodavezetője. – A verseny egyaránt jelent a fiatalok számára fizikai és szellemi kihívást, s természetesen nagy hangsúlyt kap a szabályok betartása, a csapatmunka és a fegyelem is. A versenyre a középiskolák 9-12 évfolyamos tanulóiból álló négy fős csapatok jelentkezhetnek, fiúk és lányok egyaránt részt vehetnek rajta.

A múzeumfalu a színhely

– A 2018/2019-es tanév őszi fordulóinak megyei győztesei a 2019-es tanév tavaszi időszakában egy országos döntő keretében mérhetik össze tudásukat.

Október 1-jéig lehet nevezni iskolánként egy csapattal. A megyei verseny október 4-én 9 órakor kezdődik a Sóstói Múzeumfaluban.

KM
hirdetés