Az idény utolsó salakversenyét rendezik szombaton Debrecenben

Az idény utolsó salakversenyét rendezik szombaton Debrecenben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Immár 69. alkalommal rendezték meg a csehországi Pardubicében az Arany Sisak elnevezésű salakmotorversenyt az elmúlt hétvégén. A hatalmas tradíciójú viadalnak, amit a világ legnagyobb presztízsével bíró meghívásos versengésének tartanak, az az egyik különlegessége, hogy futamonként hatan állnak starthoz.

A vasárnapi Arany Sisakon Magosi Norbert egyedül képviselte hazánkat. A gyulai vaspapucsos számára nem marad emlékezetes a megmérettetés, ugyanis háromszor ült motorra, kétszer hatodik lett, egyszer pedig negyedik, így – a lengyel Pieszczek, az argentin Covatti, az orosz Csuganov, a cseh Stichauer és a szlovén Skorja mögött – utolsóként zárt a csoportjában. A viadalt a Debrecenben már többször is megcsodált cseh Václav Milik nyerte Holta, Fricke, Csuganov, Zagar és Janowski előtt.

Tabaka és Benkő

Magosinak gyorsan jó esélye nyílik feledtetni a pardubicei szereplését, mivel szombaton 14 órától Debrecenben rendezik a magyar csapatbajnokság 2. fordulóját, ahol a 42. esztendős salakszóró a gyulai alakulatot erősíti. A sportág kedvelői tudják, a viadalon négy egyesület méri össze tudását, a már említett fürdővárosi gárdán kívül a Tabaka József és Benkő Roland által fémjelzett Debrecen, a légiósokat felvonultató Nagyhalász és Vasad alakulata.

A szombaton 14 órakor kezdődő viadalt – ami a szezon utolsó salakversenye lesz a cívisvárosban – a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg.

HBN








hirdetés