Az idősek után gondoltak az óvodásokra is Zajtán

Az óvoda épülete még a felújítás megkezdése előtt
Az óvoda épülete még a felújítás megkezdése előtt - © Fotó: a szerző
Zajta – A felújított idősek otthonát és a megszépült óvodát a tervek szerint júliusban avatják fel.


Megújult kívül-belül a közelmúltban Zajtán az idősek otthona. A munkálatok azonban nem álltak le, mert megkezdődött az óvoda felújítása is.

Az elmúlt 2–3 évben saját forrásból belülről már felújíttatta az önkormányzat a gyermekintézményt. Az elmúlt év végén az önkormányzat kapott egymillió forintot, ezt megtoldotta 600 ezer forinttal, s így megoldódik az óvoda külső szigetelése és festése, a nyáron pedig, július 1-jétől a konyhát is felújítják belülről – tájékoztatta lapunkat Kosztya Zoltán polgármester. Mint a település vezetője elmondta, a szakemberek jelenleg az óvoda külső szigetelésén dolgoznak, amelyre aztán nemesvakolat kerül.

Vendégeskedés Szárazbereken

A felújított idősek otthonát és a megszépült óvodát a tervek szerint július 7-én avatják majd fel, akkor rendezi meg ugyanis az önkormányzat a visszatérés napi megemlékezést. Ezen az eseményen arra a történelmi tényre emlékeznek vissza a település lakói, hogy 1920-ban Vitéz Gaál Lajos kántortanító vezetésével sikerült elérni, hogy ne csatolják Romániához a községet, hanem maradjon Magyarországon.

– Az elmúlt vasárnap Szárazbereken vendégeskedtünk, a település önkormányzata rendezett ugyanis megemlékezést az összetartozás napja alkalmából. Részt vettünk a református templomban rendezett istentiszteleten, hangzott el előadás Trianonnal kapcsolatban, majd megkoszorúztuk az I. és a II. világháború áldozatainak emlékművét – mondta még Zajta vezetője.

MML
hirdetés