Az időseket köszöntötték Szendrőládon

Az időseket köszöntötték Szendrőládon
Szendrőlád önkormányzata az idősek napja tiszteletére ünnepséget rendezett a faluban élőnek. 

A község minden időskorú embere, valamint a Szent Kamill Idősek Otthonának lakói is meghívást kaptak a rendezvényre, melyen a vendégekkel együtt százan vettek részt.

Ajándékot kaptak

Joó Istvánné polgármester beszédében azt kérte, hogy emlékezzenek meg azokról az idősekről is, akik már nem lehetnek közöttük, így nem maradt el a gyertyagyújtás és a néma főhajtás. Köszöntötte Bodolai Lászlót és feleségét Kolosai Erzsébetet, akik 50. házassági évfordulójukat ünnepelték és az elmúlt évek szokásai szerint, ajándékba csemegekosarat kaptak. A műsorban a Szendrőládi Napköziotthonos Óvoda és Általános Iskola növendékei zenés, táncos bemutatóval szórakoztatták a megjelenteket, valamint fellépett a helyi nyugdíjasklub énekkara is.

Befogadták őket

Az otthona lakói nevében Vanyó Pálné mondott köszönetet, a kedves szavakért. Elmondta: nagy öröm az otthon lakói számára, hogy a községben élők befogadták őket, már szendrőládi lakosoknak tartják magukat, amit az is alátámaszt, hogy szinte a falu minden rendezvényére szeretettel hívják és várják őket.

A négyfogásos ebéd (az étkek finomsága a helyi konyhán dolgozó szakácsokat és segítőiket dicsérik) elfogyasztása után baráti beszélgetésre és nótázásra került sor. A zenére magas koruk ellenére sokan táncraperdültek, együtt énekelték az ismert nótákat. Sok idős számára sikerült felejthetetlenné tenni a napot.
hirdetés