Az ifjak vidám perceket szereztek az időseknek

A diákok műsorral kedveskedtek a vendégeknek
A diákok műsorral kedveskedtek a vendégeknek - © Fotó: iskola
Kótaj – „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődik”. Sütő András e gondolata jegyében emlékeztek meg Kótajban is október 1-jén az idősekről, a szépkorúakról, a munkában megfáradtakról az idősek világnapja alkalmából.

A Kótaji István Király Baptista Általános Iskolában már évek óta hagyomány, hogy a diákok felkeresik a község idős embereit a gondozási központban, a református idősek szeretetotthonában, hogy köszöntsék őket.

A fiatalok hatalmas lelkesedéssel készültek a műsorra. Tudták, hogy a vendégek között saját hozzátartozóik, ismerőseik is lesznek. Már a köszöntő szavak és Várnai Zseni sorai is utaltak arra a fontos mondanivalóra, amelyet közvetítettek a versek által: „Úgy élj, mintha örökig élnél!/ Úgy folytasd minden dolgodat,/ Mintha már semmitől sem félnél…”

A negyedikesek versekkel, dalokkal ünnepelték meg az időseket és egy vidám hangulatú, az ifjúságot, a felhőtlen gyerekkort idéző népi játékkal kedveskedtek az egybegyűlteknek.

A Gyermeklakodalmas című műsorukkal igyekeztek vidám perceket szerezni a hallgatóságnak, a nézők az előadást vastapssal jutalmazták.

Meglepetésben sem volt hiány. Minden fellépő saját készítésű üdvözlőkártyát kapott ajándékba. A finom sütemény mellé megható kis műsorral kedveskedtek az öreg nénik és bácsik a fellépőknek.

– KM –
hirdetés