Az ifjú Marci újabb babérja

Marci nagy csatában nyerte a döntőt
Marci nagy csatában nyerte a döntőt - © Fotó: Stanislav Dimitrijevic
Nyíregyháza – Az idén már a negyedik nemzetközi elsősége a nyíregyházi tollaslabdázónak.


Az idei eredményeire eddig nem panaszkodhat Szentpáli Marcell, az NYVSC tollaslabdázója. A nyíregyházi Zelk Zoltán Kéttan­nyelvű Általános iskola hetedikese immár az idei negyedik nemzetközi megmérettetésen is kitűnően teljesített: Szlovénia, Skócia, Szerbia után Horvátországból is aranyéremmel tért haza.

Gönczi Andrea tanítványa az elmúlt hétvégén az U13-as válogatott tagjaként vett részt a Zagreb Youth Open korosztályos nemzetközi tollaslabda versenyen a horvát fővárosban. Kilenc ország 46 indulója nevezett a tizenhárom éves korcsoport egyéni küzdelmeire.

Marci a csoportmeccsek alkalmával szlovén, horvát és szerb, majd a nyolc között szlovák ellenfelét is legyőzve az elődöntőig menetelt. Itt az angolok kiválósága, Hugh Simpson ellen ugyan az első szettet elveszítette, de a másodikban sikerült egalizálnia majd a végül megfordítania a meccset (18-21, 21-9, 21-19). A felső ágon a lengyelek legjobbja, Mateusz Golas szettveszteség nélkül, kiváló játékkal került a fináléba.

Vegyespárosban ezüst

Az első szett izgalmas perceket hozott, a másodikban már Marci került fölénybe, és pontos játékkal sikerült megszereznie a győzelmet (27-25, 21-11). ­Marci vegyes párosban is pályára lépett a pécsi Hart Petrával ezüstérmet szereztek.

– Marci a torna folyamán végig magabiztosan játszott. Küzdőszelleme töretlen, sosem adta fel, látszik, hogy minden idegszálával a győzelemre összpontosít. Győzelmének értékét növeli, hogy az angol ranglista harmadik és a lengyel ranglista harmadik ellen is Marci akarata érvényesült, pedig ezekben az országokban sokkal nagyobb a tollaslabda utánpótlás, mint nálunk – összegzett Gönczi Andrea.

Nincs megállás a tizenkét éves sportoló számára, hétvégén már itthon versenyez, szeptember végén az U15-ös válogatott tagjaként a szlovákiai Trencinben lép pályára.

SzSzSporthírek


hirdetés