Az igazgató nem adja fel

A múlt heti közgyűlésen a képviselők az orosi Herman Ottó Általános Iskola igazgatói posztjára benyújtott pályázatok közül egyiket sem támogatták. A jelenlegi vezető, Faragó Péter az alábbi nyílt levélben tudatja, hogy ismét pályázni fog, noha az oktatási bizottság elnöke azt nyilatkozta, hogy alkalmatlannak tartja őt a vezetői poszt betöltésére.

“Az elnök úr a sajtón keresztül üzent nekem, hogy alkalmatlan vagyok. Ez szakmai lejáratásom az egész város előtt és kérdezem: a városvezető koalíció miért nem kérdezett, vagy alkotott véleményt a májusi közgyűlésen, ha számos szakmai érvet lehet ellenem felsorakoztatni, ahogy azt az elnök úr nyilatkozta?

Ha talán megkérdezték volna tőlem, úgy, ahogy a szakmai bizottságban megtették a munkámat és az iskolánkat jól ismerő tagok, miben látom az okát annak, hogy a tantestület nem támogatott, korrekt választ kaptak volna. Csúsztatásnak tartom, hogy a tantestület véleményével „takarózik” az a közgyűlés, amely nemrég egy másik vezetői megbízásnál nem vette figyelembe, hogy az alkalmazottak, hasonlóan többségében nem támogatták a vezetőt.

Engem egy politikailag független civil egyesület – a „Függetlenül Nyíregyházáért Közéleti Egyesület” delegált ebben a ciklusban az oktatási bizottságba. Nem vagyok egyetlen pártnak sem tagja. Egy iskola vezetése szakmai kérdés. Azt viszont mindig nyíltan vállaltam és vállalni is fogom, hogy számomra a keresztény európai értékek meghatározó érvényűek.

Azt gondolom, hogy a pályázatomban leírt célokat a támadások ellenére képes vagyok megvalósítani. Érzek magamban annyi erőt, hogy vezetői stílusomon változtatva irányítsam  tovább komoly szakmai sikereket elért intézményünket. 

A szülők nagy része, mindvégig kiállt mellettem. Az ő kérésükre és a saját magammal szemben állított elvárásként döntöttem úgy, hogy a ráhatások ellenére pályázok, és nem adom fel.

Ugyanakkor az sem okoz számomra lelki vívódást, ha újra tanító leszek az orosi Herman Ottó Általános Iskolában. 

Azt kérem a szülőktől, legyenek türelmesek, és bízzanak abban, hogy az iskola jövőjét és a gyerekek érdekeit szem előtt tartva dönt júniusban a közgyűlés.”
hirdetés