Az informatikusi pálya nagyon kifizetődő a XXI. században

Az informatikusi pálya nagyon kifizetődő a XXI. században
Az életben semmi sem állandó, minden változik. Ha valami változás következik be, ahhoz alkalmazkodni kell, így van ezzel az informatika is.

Csakhogy itt nem az alkalmazkodásról van szó, sokkal inkább újabb fejlesztésekről, egymás felülmúlásáról. Ez a terület ugyanis egy hatalmas versenyt folytat a konkurenciákkal szemben. Ha feltalálnak valamit, igyekszenek azt minél hamarabb felülmúlni, egy újabb, továbbfejlesztett verzióval előhozakodni. Példának okáért vegyünk egy okos telefont. Ha kijön egy új verzió, a konkurencia legyárt egy sokkal újabbat. Rengeteg telefonos alkalmazást hoznak létre, emellett ma már sok ügyet okos telefonról is el lehet intézni. Ez azért előnyös, mert így nem kell sorban állni, gyorsan elintézheted bármilyen ügyedet. Mindez elérhetetlen lenne képzett informatikai fejlesztők nélkül. Egy fejlesztőnek nagyon kreatív fantáziával kell rendelkeznie, nyitottnak kell lennie új dolgokra. Esetünkben az informatikusok szükségességét szeretnénk hangsúlyozni.

Amióta az internet mindenki számára könnyedén elérhető, azóta az interneten történő vásárlások, beszélgetések, ügyintézések is elszaporodtak. Minden tevékenységnek van egy interneten végrehajtható verziója. Már a számlánkat is befizethetjük interneten keresztül, időpontot kérhetünk az interneten keresztül. Az információk végeláthatatlan tárháza rejlik az interneten. Könyvet olvashatunk és tölthetünk le, filmeket nézhetünk és így tovább. Egy programozó informatikusnak programoznia kell tudni magas szinten, programokat írni. Egy szoftverfejlesztő, egy adatbázis kezelő és egy rendszergazda is rengeteg feladatot lát el. A jó munkaerő bevonzása itt is problémás feladat, a Java-nál és a Microsoftnál valóságos harcok folynak, hogy a tapasztalt és szakképzett informatikusokat szerezzék meg és tartsák meg. Ezt béremeléssel kívánják megoldani. A legjobbakat sokszor le kell fizetni, hogy a cégnél dolgozzanak, illetve magas összeget kialkudni a munkáltatónál, más esetben visszautasíthatják az állást a szakemberek.

Egy informatikus, legyen az bármely területen, akár mérnökin, a folyamatos fejlődés miatt sosem megy ki a divatból és nagyon jól is keres. Egy vezető fejlesztő bére elérheti az akár milliós fizetést, de majdnem minden terület nagyon kifizetődő. Hátránya a munkának az, hogy az ülőmunka fájdítja a hátat és a derekat, a szemnek a kibocsátott fény szintén nem tesz jót. Azonban elmondhatjuk összességében, hogy egy jó cég alapja a jó informatikai háttér. Ehhez pedig a legjobbak kellenek. Egyetemi végzettségre van szükség az állások betöltéséhez, de egy jó helyet nem csak megszerezni kell tudni, hanem megtartani is. Ha például a Szolnok területén található egyetemben tanulunk, a gyakorlati helyünk könnyen lehet az állandó munkahelyünk is. A profi informatikus attól lesz igazán profi, hogy folyamatosan képzi magát, bővíti az ismereteit, sokkal több területre lát rá, esetleg kezelni is tudja azt. Rengeteg munkát végzünk gép előtt. Az irodai munkák ma már kivétel nélkül számítógépen végzett munkák, sok másik munkához szükséges valamennyi számítógéppel kapcsolatos tudás, ezért az alapműveltség része, hogy bizonyos programok kezeléséhez értsünk. Ha jó problémamegoldó képességed van és szeretsz csapatban dolgozni, vagy akár önállóan is, egy informatikai szakmával biztosan jól boldogulsz majd. Szolnokon is nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi munkaerőre, ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor az állás Szolnok honlapon rengeteg típusú informatikusi munka közül válogathatsz.

– PR cikk –
hirdetés