Az irodalom is ott van az agancsok között

A kiállítás megnyitásának egyik pillanata
A kiállítás megnyitásának egyik pillanata - © Fotó: Bordán Ádám
Tiszadada – Zsúfolásig telt vadászokkal és érdeklődő vendégekkel a tiszadadai tájház kiállítóterme a napokban a Magyar vadászok – Európai vadászatok című kiállítás megnyitó ünnepségén.

Érmén, bankjegyen, bélyegen

A rendezvény kezdetén ifj. Kovács Géza közművelődés-szervező köszöntötte a vendégeket az intézmény 101. időszakos kiállítása alkalmából, majd Mizser Zsolt polgármester méltatta a nem mindennapi tárlatot. A vadászat hangulatáról szóló versek elhangzását követően a Dadai Magor Vadász és Természetvédő Egyesület elnökségi tagja, Fodor Demeter mondott köszöntőt.

A kiállítást Fazekas Gergely, a megyei vadászkamara titkára nyitotta meg. A szakember elismerően beszélt a különleges tárlatról, a vadászok társadalmi szerepvállalásáról. A hazai tájak, valamint Európa számos ragadozó és növényevő állatfajának érmes és érdekes trófeája és a szépen berendezett vadászszoba mellett részét képezi a tárlatnak egy vadászati témájú érme- és bankjegygyűjtemény, valamint egy bélyegkiállítás is. Helyet kaptak irodalmi alkotások is, hiszen a kiállítás Fekete István és a hatvan esztendeje íródott Tüskevár című ifjúsági regény előtt tiszteleg.

A kiállító vadászokat a helyi filatelista szakkör vadászati témájú bélyeges emléklappal és emlékbélyegző használatával köszöntötte. Érdekes színfolt volt Gaál Sándor helyi vadász visszaemlékezése Fekete Istvánra, aki gyakori vendége volt a családjának, ugyanis az édesapja és az író iskolatársak voltak a gazdasági akadémián.

KM
hirdetés