Az iskolai szünet idejére ütemezték a felújítást

Nyíregyháza – „Harminc éve lakom a nyíregyházi állomás közelében, soha semmi bajom nem volt a vasúti közlekedéssel, de ilyet még nem tapasztaltam. Felújítási munkákat végeznek, ezzel az a gond, hogy folyamatosan, éjjel-nappal” – írja levelében a Kelet-Magyarország egy hűséges előfizetője.

„Személyes tapasztalatom: a felszedett vasanyagot ketten feldobálják a talicskából a fémplatóra, s ez az esti csendben hangos, pihenést nem elősegítő, a közelben lakókat nagyon zavaró zajjal jár. Másik négy ember ordít egymással – beszélgetés gyanánt –, hiszen a csörömpölő vasdaraboktól nem hallják egymás szavát. Tényleg nincs más megoldás, a lakótelepnek el kell viselnie ezt az irgalmatlan zajt minden éjszaka?” – zárul a levél, amelyet továbbítottunk a vasúttársaság kommunikációs igazgatóságának.

Türelem tizedikéig

„A nyíregyházi állomás 6-os vágányának felújítását végzi a vasúttársaság augusztus 10-éig. A vágány felújítása hozzájárul a vonatforgalom menetrendszerű lebonyolításához. A munkálatok zajjal járnak, sajnáljuk, hogy a lakóközösség néhány lakójának éjszakai pihenését zavarjuk.

A munkát az iskolaszünet és a nyári szabadságolások idejére ütemeztük annak érdekében, hogy a vonatközlekedést és az utasforgalmat ne kelljen jelentősen korlátozni. A bontás már befejeződött, s elkezdődtek a kevesebb zajjal járó vágány- és ágyazati munkák. A területen dolgozók felettese felhívta beosztottjai figyelmét az éjszakai munkavégzés szabályaira. A MÁV Zrt. a lakóközösség türelmét és megértését kéri” – áll a társaság válaszában.

KM
hirdetés