Az Újpest menesztette Mészöly Gézát

Az Újpest FC vezetősége kedden úgy döntött, hogy nem hosszabbít szerződést Mészöly Géza vezetőedzővel és felbontják a kapusok munkáját felügyelő tréner, Borckhauser István kontraktusát is. Az új szakmai stábot június 20-ig szeretné kialakítani a klub tulajdonosa.

Kovács Péter az Újpest FC hivatalos honlapján közzétett nyilatkozatában azt írja “Ezúton is megköszönöm Mészöly Gézának az elmúlt két és fél éves munkáját, amelyet az Újpest FC vezetése összességében sikeresnek és korrektnek értékelt, de úgy döntöttünk, elbúcsúzunk egymástól. A továbbiakban természetesen sok sikert kívánunk a szakmai munkájában és a magánéletében egyaránt. Minden csapatnak ilyen korrekt és kulturált embert kívánok vezetőedzőnek, mint Mészöly Géza – azonban úgy érezzük, hogy a tervezett előrelépéshez új szakmai vezetőt kérünk fel. Az új vezetőedzőt és kapusedzőt június 20-ig nevezzük meg.”

Mészöly Géza, aki két és fél éven keresztül irányította a lila-fehér együttest, szintén a klub internetes oldalán nyilatkozott: “Bár minden Újpest-szurkoló számára és számomra is nagyon fájó volt, hogy miután 15 fordulón keresztül az élen álltunk, az Újpest FC elveszítette a bajnoki címről döntő mérkőzését, mégis úgy érzem, hogy a csapat teljesítménye erőn felüli volt. Fájó, hogy nem tudtam folytatni a két és fél éves munkát, és ugyan számítottam erre a döntésre, mégis övön aluli ütésként ért. Az biztos: mindig is úgy emlékszem majd vissza, hogy nagyon szép éveket töltöttem a Megyeri úton, és ezalatt az időszak alatt én is újpestivé lettem.”

A fiatal tréner összesen 74 NB I-es találkozón irányította az Újpest labdarúgóit. Ezalatt 45 győzelem, 17 döntetlen és 12 vereség fűződik a nevéhez.
hirdetés