Az LMP integrált, ütemes vasúti menetrendet javasol

Budapest, 2012. április 22., vasárnap (MTI) – Az LMP a jelenlegi formájában nem támogatja a személyszállítási törvényt és felszólítja a kormányt, hogy a MÁV-ot ne hagyja a Malév sorsára jutni; az ellenzéki párt a “vasútrombolás” megállítása érdekében az integrált, ütemes menetrend bevezetését javasolja.

Az LMP az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében a héten miniszteri biztosnak kinevezett Fónagy János elsődleges feladatának az “értelmetlen vasútritkítás” levezénylését nevezte. “Világossá vált, hogy a parlament előtt fekvő személyszállítási törvény csupán díszlet a vasútromboláshoz. Orbán Viktor kormánya a környezetbarát közösségi közlekedést is a Malév sorsára juttatja” – írták.

Fónagy kinevezése nem volt váratlan az LMP számára, hiszen “néhány hete Orbán Viktor már elégedetlenségét fejezte ki a leépítés lassúságáért”. A párt szerint “erre válaszul” született a szaktárca értelmetlen vasútritkítási bejelentése, majd most a MÁV-vezérkar lecserélése is. 

Az LMP szerint már a személyszállítási törvény vitája során kiderült, hogy egy hibás koncepció, az “igényvezérelt közlekedési politika” fog  érvényesülni, ami valójában utat nyit a vasúti leépítés felé.
hirdetés