Helyi közélet

2017.02.16. 07:50

"Nem tudom, miért van ekkora fejetlenség a Magyar Postán" - Nem okoz gondot a munkaerőhiány

Nyíregyháza - A karácsonyi hajrá után minden visszatért a postán a régi kerékvágásba.

Nyíregyháza - A karácsonyi hajrá után minden visszatért a postán a régi kerékvágásba.

– Nagy bosszúságot okozott nekünk a posta a múlt héten – panaszolta a Fehérgyarmaton élő Mester Sándorné. A nagymama a pécsi egyetemen tanuló, kollégista unokájának szeretett volna eljuttatni egy fontos levelet, ám a kézbesítés elmaradt, a borítékra egy távoli postán találtak rá hosszas nyomozás után.

– Elsőbbségi kézbesítéssel, ajánlottan adtam fel a levelet hétfőn, de az unokám hiába várta a kézbesítőt, illetve az értesítőt, péntekig nem érkezett senki és semmi. Végül kiderült, hogy nem is az egyetemhez legközelebbi, hanem a távoli 2-es postán vesztegel a küldemény, amihez – a jogosultságot igazoló értesítő híján – alig tudott hozzájutni. Nem tudom, miért van ekkora fejetlenség a Magyar Postán, ha nem bírnak el a feladatokkal, vegyenek fel több embert a feldolgozó és a kézbesítő részleghez – tanácsolta hűséges olvasónk.

Üres álláshelyek

– A logisztikai iparágra általánosságban jellemző, így a Magyar Postára is, hogy a központi régióban és a nyugati országrészen munkaerőhiánnyal küzd a kézbesítés és a feldolgozás területén. A keleti országrészben ez nem folyamatos probléma.

– A Magyar Posta természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy az üres álláshelyeket betöltse. A munkaerőhiány sehol nem olyan mértékű, amely fenn­akadást okozna a szolgáltatások teljesítésében – tájékoztatta lapunkat a társaság kommunikációs osztálya.

KM


Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja:

Úgy tűnik, minden olyan szakma, mely sok vesződséggel, komoly fizikai terheléssel jár, egyre inkább hiánnyá válik. Már évek óta hiányszakma például az asztalos, az ács, a kőműves, a kárpitos, a pék… Soroljam még? Györke László jegyzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában