Sport

2017.03.02. 11:28

Kisvárda Master Good SE - A fölényes siker lenne az igazi

Kisvárda - Régen volt már október, a hazai meccs nélkül eltelt február után pedig pénteken végre nyerne a kisvárdai csapat.

Kisvárda - Régen volt már október, a hazai meccs nélkül eltelt február után pedig pénteken végre nyerne a kisvárdai csapat.

Eltelt úgy a teljes február, hogy nem játszott hazai pályán a Kisvárda Master Good SE, viszont ezidő alatt jelentős alakuláson esett át az NB I-es női csapat kerete. A változások tesztelésére elsőként a pénteki (kezdés 18 órakor) bajnoki hivatott, és minden esély megvan arra, hogy a kieső helyre visszacsúszó várdaiak október 12-e óta íródó nyeretlenségi sorozata megszakadjon, hiszen a sereghajtó Kispest NKK lesz a vendég.

– Magasan kvalifikált játékosokat igazoltunk az utóbbi időben, az ő esetükben a beilleszkedés is könnyebben megy – utalt Hanna Yttereng, Tóth Gabriella valamint Orbán Adrienn érkezésére is Dévényi János, a kisvárdai csapat edzője. – Látszik rajtuk, hogy remek képességű kézilabdázók, akik nagy segítségünkre lesznek a tavasszal, és érkezésükkel ki tudjuk küszöbölni azokat a problémákat, hogy mostanában a végjátékra elfogytunk. Yttereng és Tóth Gabriella a héten szállt be az edzésmunkába, Orbán Gabriella már Győrben pályára is lépett, és ő a jobb szélen eddig meglévő támadás- és védekezésbeli problémánkat is orvosolhatja.

Az nem kérdés, hogy az eredményességen van mit javítani, de ennek reményében átalakul a csapat játéka is a következő időszakra?

– Ilyenkor már nagyon nehéz teljesen átalakítani a játékunkat, de azok az újítások, amelyekkel januárban, elsősorban a védekezésben előrukkoltunk, most is a taktikai repertoárunk részei – felelte a szakvezető. – Ezeket próbáltuk tökéletesíteni és az újakat beépíteni a rendszerbe. Ismétlem magam, könnyítette a helyzetünket, hogy remek játékosok érkeztek, akik hamar elsajátították a stílusunkat, a taktikánkat.

A csapat jobb sorsra fordulásához keresve sem lehetett volna találni kellemesebb ellenfelet, mint a Kispest NKK. A fővárosiak tavaly a várdaiak mögött a második helyen végeztek az NB I B Keleti csoportjában, és felkérésre indultak el a legmagasabb osztályban, ám míg a Kisvárda kerete azóta teljesen átalakult, addig a kispestiek szinte ugyanazzal a csapattal versenyeznek, amelyikkel feljutottak.

– Nem is kérdés, a két pontot itthon akarjuk tartani – adta ki a jelszót Dévényi János. – Az lenne az igazi, ha magabiztos győzelmet aratnánk, helyretéve a kissé megtépázott önbizalmunkat. Az elsődleges a győzelem, de szeretnénk legalább tízgólos különbségű győzelmet aratni, hozzáteszem, cseppet sem becsüljük le a kispestieket. Ettől a kerettől immár az is elvárható, hogy az erősebb riválisok bajszát is megráncigálja, pénteken pedig kötelező a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!