Helyi közélet

2016.03.02. 08:01

Eltűnt a díjszabás a nyíregyházi parkolójegy-automatákról - mutatjuk, hol mennyiért parkolhat!

Nyíregyháza - Teljes a tanácstalanság, amióta eltűnt a díjszabás a parkolójegy-automatákról. „Miért kell ahhoz bedobálnom a pénzt, hogy lássam, mennyiért is parkolhatok?”

Nyíregyháza - Teljes a tanácstalanság, amióta eltűnt a díjszabás a parkolójegy-automatákról. „Miért kell ahhoz bedobálnom a pénzt, hogy lássam, mennyiért is parkolhatok?”

Középkorú férfi álldogált kedden reggel a Hősök terén, a parkolójegy automata előtt, igencsak tanácstalannak tűnt. Egy autóból éppen kiszálló férfihez lépett és azt kérdezte: nem tudja, hogy itt mennyibe kerül a parkolás egy órára? A megkérdezett a fejét rázta… Úgy tűnik, nem csak nekik fontos ez a kérdés, mert pár napja egy olvasónk szintén ezzel kapcsolatban kereste meg szerkesztőségünket.

– A nyíregyházi parkolójegy-automatákról januárban eltűnt a díjszabás, lassan két hónap eltelt év eleje óta. Mi történt, miért kell ahhoz bedobálnom a pénzt, hogy lássam, mennyiért is parkolhatok? A boltokban sem a pénztárnál tudom meg, hogy a vásárolni szándékozott termék mennyibe is kerül – írta P. Ildikó.

Tábla a zóna elején

A Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-hez fordultunk tájékoztatásért.

– A parkolózónák díjszabásairól a zónák elején kihelyezett információs táblákon lehet tájékozódni, melyekből 106 található városszerte – közölte Szabó Edina.

– Az automata kijelzőjén is megjelenik a minimális összeg, amikor a jegyvásárló elkezdi bedobálni a parkolási díjat. Az automatákon, illetve az információs táblákon elhelyezett mobiltelefonos matricákon fel vannak tüntetve a zóna számok (4400, 4401, 4402, 4403), melyek alapján követhető, hogy mennyibe kerül a várakozás – fogalmazott a cég szóvivője. Az automatákra valóban új matricákat helyezett ki a NyírVV Nonprofit Kft., melyek hosszú távon is állandó információkat tartalmaznak, mint például az automata használatának módja, a felhasználható pénzérmék.

Parkolási zónák és díjak

Nyíregyházán négy parkolási zónát és négyféle díjszabást állapítottak meg:

Kiemelt zóna (irányítószám: 4400): 350 forint óránként

I. zóna (4401) 250 forint óránként

II. zóna (4402) 200 forint óránként

III. zóna (4403) 150 forint óránként

A városban összesen 65 automata üzemel:

Kiemelt zóna: 12 darab

I. zóna: 22 darab

II. zóna: 30 darab

III. zóna: 1 darab

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában