Az önkormányzat nem dől hátra Nyíregyházán

Nyíregyháza – A hétfői közgyűlés egyik lényeges napirendi pontja a következő évi költségvetés koncepciója volt – az előterjesztésből azonban több ellenzéki képviselő is hiányolta a koncepciót.

Csabai Lászlóné polgármester kedden sajtótájékoztatón ismertette a legfontosabb koncepcionális elemeket, s azt mondta: fontos megőrizni a munkahely-biztonságot, különösen úgy, hogy tudjuk: a közszférában jövőre nem lesz béremelés.

A másik lényeges elem a foglalkoztatás erősítése, melynek érdekében az önkormányzat építményadót 2,6 százalékról 0,5 százalékra csökkenti, kiemelten kezelik a szakképzést, a kis- és középválllakozóknak hitelfelvételkor kamattámogatást adnak, ha azok megtartják a munkaerőt, a segélyekre juttatott összeg felét pedig közfoglalkoztatásra fordítják.

Szintén koncepcionális elem, hogy nem dőlnek hátra azok után sem, hogy mintegy 26 milliárd forintnyi fejlesztéshez nyertek pályázatot, a lakosság életkörülményeit javító pályázatokat továbbra be fogják adni, mert ha nem így tennének, 2010-2013 között nem valósulnának meg fejlesztések Nyíregyházán – hangsúlyozta a polgármester. – A településszerkezeti-, illetve szabályozási terv, s helyi építési szabályzat módosítását több mint száz lakos kezdeményezte, az apró módosításokról is döntöttek a képviselők. A kérések nagy részét méltányolták, ezek esetében a szakmai és társadalmi egyeztetések után születhet végső döntés – mondta el a tájékoztatón Giba Tamás alpolgármester.

– Száraz Ancsa –








hirdetés