Az ő döntőjük az országos főtábla volt

Ez a korosztály eddigi legjobb eredményét érte el​
Ez a korosztály eddigi legjobb eredményét érte el​
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Sportcentrum 2002-2003-as korosztályú fiú kosárlabda-csapata csapata eddigi legjobb eredményét érte el a főtáblára jutással.

A serdülő (U14) fiúcsapatok nyolcas országos döntőjét Debrecenben rendezték, a viadal a székesfehérvári Dávid Kornél Akadémia sikerét hozta, miután a döntőben az egész évben veretlen házigazdát győzte le.

A korosztályos végjátékba nem jutott be nyíregyházi csapat, de a Sportcentrum KA 2002-2003-as korosztályú legénysége így is eddigi legjobb eredményét érte el azzal, hogy felkerült az országos főtáblára, és papíron a döntős szereplésért játszhatott. Erre reálisan nem mutatkozott esély, de Vajda Tamás tanítványai a négy forduló során lejátszott 12 mérkőzésen sem vallottak szégyent, hiszen négy győzelmet is arattak, és igazán nagy vereséget csak a bajnokságban végül negyedik helyen végzett MAFC-tól szenvedtek.

Amíg az NYSC KA csapatát olyan játékosok alkotják, akik az Apáczai-iskolában vettek kezükbe először labdát, és nagyrészt még mindig annak az intézménynek a diákjai, addig a riválisok között nem egy olyan van, amelyik már országos lefedettséggel válogatja a játékosokat. Mindent egybevetve szép eredményt ért el a sportcentrumos csapat, amelynek tagjai közül többen az új idényben fellépnek a kadett korosztályba.

Névsorolvasás

A Nyíregyházi Sportcentrum KA országos főtáblán szereplő U14-es csapata: Balla Dénes, Balogh Bálint, Bodnár Balázs, Bogár Péter, Bogár Tamás, Ferenczi Márton, Hengsperger István, Horváth Péter, Király Kornél, Kovács Milán, Kun Ágoston, Lengyel Ákos, Párkányi Péter, Tóth Bence, Ványi Zalán. Edző: Vajda Tamás.
hirdetés