Az OKM július 10-ig elkészül a pontos menetrenddel

Az oktatási tárca és a hallgatói érdekképviselet tárgyalássorozatot kezd többek között Fejlesztési Részhozzájárulás, azaz a FER beveztéséről – jelentette ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter csütörtökön, a Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciája (HÖOK) vezetőivel folytatott megbeszélése után.

A HÖOK július 5-ig, az OKM július 10-ig dolgozza ki részletesen elképzeléseit.

A miniszter közölte: július 10-ig elkészítik az következő öt évre tervezett oktatási reformok pontos menetrendjét, ami konkrét időpont vállalásokat is tartalmaz majd. A tárgyalásokon terjmészetesen a FER is téma volt, de erről és a reform többi lényeges eleméről csak a júliusi forgatókönyv ismeretében szólhat hozzá érdemben a HÖOK, illetve a Rektori Konferencia – fogalmazott a tárcavezető. Hiller István hétfő délelőtt találkozik a Konferencia vezetőivel.

Ekler Gergely, a HÖOK elnöke hangsúlyozta csak a júliusi menetrend ismeretében döntenek egy esetleges demonstrációról. A HÖOK mindenesetre péntekre rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelyen a FER-ről is szó lesz, július 5-ig pedig elkészítik saját javaslataikat. A hallgatói érdekképviselet egy olyan finanszírozási formát szeretne kialakítani, amely az eddigieknél igazságosabb formában ösztönözné jobb tejlesítményre a diákokat – fogalmazott a HÖOK elnök.
hirdetés